Companhia Velha 1815

Companhia Velha 1815

Det er jo ikke hver dag jeg får muligheden for at smage portvin som er næsten 200 år gammel, så jeg var MEGET spændt på at smage denne vin. Efter så lang tid i flasken er der jo en chance for at indholdet er udrikkeligt, med det var heldigvis ikke tilfældet her. Vinen var omhældt ca. 3 timer før smagning.

Farven var meget lysbrun, og lidt uklar. Ved første duft kom der let syrlige noter, lidt appelsin og nødder, en lille smule “sur karklud” som heldigvis forsvinder efter lidt tid i glasset. Senere i forløbet kommer der en fin delikat fernis frem i duften.

Smags messigt, ligger den tæt på duften som med mere appelsin/citrus i smagen, end i duften, en lille bitterhed, men INGEN sur karklud i smagen. Eftersmagen var meget lang og hænger i din mundhule med lutter gode oplevelser som KUN giver et smil på læben. Den får ikke den sidste stjerne pga. “den sure karklud”

De HELT gamle portvine som denne, er næste umulige at finde ud af om det er vintage eller colheita. De kan nemt hedde vintage, med faktisk være colheita efter vores vidne nu til dags.

Dejlig vin, Companhia Velha 1815

Prisen er ukendt

Samlet vurdering er 9 stjerner.

Smagt 4/2013 – AC Portvinsoplevelser.dk

Companiha velha 1815