Cockburn vintage 1927

Cockburn vintage 1927

1927 er på papiret et godt år der ligger over middel. Men det er ikke ret tit man støder på en portvin fra 1927. Så da jeg fik muligheden for at smagen denne Cockburn vintage 1927 var der smil på læberne. Stedet hvor portvinen blev smage var på Grahams restaurant, Vinum i Porto. Alle ingredienser var til stede denne aften. Porto, udsigten over dourofloden, god mad og gode venner – det kan ikke gå galt nu.

Farven er lys brun, meget ældet.

Duften er afdæmpet men alligevel kommer der tobak, chokolade, træ og kaffe frem.

Smagen gør det rigtig fint, lige som duften. Masser af krydderier og en fin kombi mellem den bløde sødme og syren der overraskende er tilbage i vinen. Et utrolige flot glas vin, der udviklede sig over hele aftenen. Lang og meget blød eftersmag.

Vinen fik ca. 2 timer på karaffel før smagning, og blev serveret ved ca. 20 grader.

Prisen er ukendt

Samlet vurdering er 10 stjerner.

Smagt 7/2016 – AC Portvinsoplevelser.dk

20160624_200606

Hos portvinsoplevelser smager vi løbende masser af portvine, i denne database kan du søge efter portvine jeg har smagt ud fra huse, årgang og type af portvin. Det er i gennem de sidste mange år blevet til mere en 2000 forskellige smagte portvine, og et udvalg af dem ligger herinde. Der kommer løbende nye smagenoter på siden så du kan læse med på mine oplevelser.

HUSK at alt portvin ændre sig over tid, og smags oplevelser er forskellige.