Casal Dos Jordoes Vintage 2004

Casal Dos Jordoes Vintage 2004

Arlindo som ejer Casal Dos Jordoes kan noget som winemaker, efter mit seneste besøg hos Arlindo stod det klart at han laver portvin og bordvin, fordi han syntes det er sjovt, og ikke pga. penge. Han er 76 år, og mangler ikke noget i sin hverdag. Det er de mest normale druetryper han har på sine marker, som ligger i Casais Do Douro. Vineriet ligger ca. 8 km fra Pinhao og markerne ligger yderligere 14 km væk. (Se video)

Alle hans marker dyrkes som økoligiske, og det kan smages i hans vine.

Hans vintage 2004 er et mesterværk, som uden de store problemer overgår mange vintage fra 2003. Jeg spurtge ham hvorfor han ikke havde lavet en vintage i superåret 2003, svaret var: Det var der ingen udfordring i, alle kunne lave vintage i 2003.

I næsen finder du en dejlig frugt, mørke bær, (skovbær, kirsebær og lidt brombær)

Smagen ligger tæt på duften i nuancer, bare gange 5. Taninnerne er bløde og afrundet, og gør vinen til en super oplevelse. Den kan drikkes nu, men vil blive bedre hvis du kan lade den ligger yderligere nogle år. – PRØV DEN  – Casal Dos Jordoes Vintage 2004

Prisen er 398 kr. pr. flaske.

Samlet vurdering 10 stjerner.

Smagt 9/2011 – AC Portvinsoplevelser.dk

Casal dos jordes 2004

Hos portvinsoplevelser smager vi løbende masser af portvine, i denne database kan du søge efter portvine jeg har smagt ud fra huse, årgang og type af portvin. Det er i gennem de sidste mange år blevet til mere en 2000 forskellige smagte portvine, og et udvalg af dem ligger herinde. Der kommer løbende nye smagenoter på siden så du kan læse med på mine oplevelser.

HUSK at alt portvin ændre sig over tid, og smags oplevelser er forskellige.