Croft Pink

Croft Pink

Nu er tiden kommet til at bedømme forgangs porten for alle pink port`s. Jeg ved godt at typen pink port er udskældt af mange, men jeg mener den er berettiget i famillien af portvine. Croft var det første hus som præsenterede pink port for ca. 5 år siden. (2008)

Farven er klar dyb rød, med et lille blåt skær over, lidt som i et kirsebær.

Duften er også meget over i kirsebær, og en lille snert af hindbær, som vinen står i glasset, kommer der lidt sødme af æbler.

Smagen er overraskende med bid på tungen, masser af bær. Kirsebær dominere igen, men på den gode måde. Frugten er koncentreret, fornemmer den lidt tør, ingen kemiske dufte eller smag, som kan opleves ved andre pink port`s.

En pink som er lidt “tung” i det.

Eftersmagen er lidt for kort syntes jeg, men den der er, er meget koncentreret og frugtig. Vinen blev serveret ved ca. 12 grader, og fik ca. 10 min. i glasset.

På alle måder et godt glas vin.

Prisen er 75 kr. pr. flaske

Samlet vurdering er 7 stjerner

Smagt 7/2013 – AC Portvinsoplevelser.dk

Croft pink

Hos portvinsoplevelser smager vi løbende masser af portvine, i denne database kan du søge efter portvine jeg har smagt ud fra huse, årgang og type af portvin. Det er i gennem de sidste mange år blevet til mere en 2000 forskellige smagte portvine, og et udvalg af dem ligger herinde. Der kommer løbende nye smagenoter på siden så du kan læse med på mine oplevelser.

HUSK at alt portvin ændre sig over tid, og smags oplevelser er forskellige.