Borges VVV

Borges VVV

På etiketten står der Tawny Muito Velho = Tawny meget gammel.

De 3 VVV er betegnelsen for at denne vin er meget gammel, den skulle i følge Borges være fra før år 1900, og været kommet på flaske i 1947. Borges ejede tilbage i 1870 de 2 vingårde Quinta do Junco og Quinta do Roncao, som begge har A klassifecret marker. Om portvinen kommer fra den ene, eller måske begge quintaèr forlyder der ikke noget om.

Portvinen blev åbnet ca. 15 min, før den skulle nydes, så vi kunne følge udviklingen i glasset, og blev serveret ved ca. 12 grader.

Farven var ved de første glas meget flot og klar, dyb brun med glød. Da vi kom længere ned i flasken blev den mere grumset i glasset, men den blev jo også tappet i 1947, derfor udvikler den sig sådan i flasken.

Smagen starter med fine og forsigtige noter, og efter de første 10-15 min. i glasset vågner vinen op, og der kommer flotte citrus, nødder og mandler noter frem, en smule brændte notet fornemmes også. Du kan nemt smage at denne portvin har noget alder på bagen. Som forventet er der ingen frisk syre, men en afdæmpet syre som står fint til sødmen og dybden i denne portvin.

Eftersmagen er meget tung, dyb og utrolig koncentreret, hold da op for en oplevelse. Det er helt vildt at en portvin med denne historie, performer SÅ GODT.

Samlet vurdering er 9 stjerner

Prisen er ca. 2500 kr.

Smagt 10/2020 – AC Portvinsoplevelser.dk

Borges VVV

Hos Portvinsoplevelser smager vi løbende masser af portvine, i denne database kan du søge efter portvine jeg har smagt. Søg ud fra huse, årgang og type af portvin. Det er i gennem de sidste 14 år blevet til mere en 2000 forskellige smagte portvine, og et udvalg af dem ligger herinde. Der kommer løbende nye smagenoter på siden, så du kan læse med på mine oplevelser.

HUSK at alt portvin ændrer sig over tid, og smagsoplevelser er forskellige.

se flere portvine her