Antonia Jose da Silva vintage 1900

Antonia Jose da Silva vintage 1900

At få muligheden for at smage en portvin med 114 år på bagen er ikke hverdag jeg får den mulighed. Heldigvis er det nu lykkedes mig at smage denne vin 2 gange.

Når man smager SÅ gammel portvin er det ikke sikkert om det er vintage eller colheita, heller ikke selvom der står vintage på flasken, for længere nede står der, mature in Wood. Ved denne smagning Alvaro van Zeller, hvis familie er forbundet med Da Silva, og Alvaro mente at der var tale om en colheita. Van Zeller familien er de tidligere ejere af Quinta do Noval.

Farven er helt klar, mørk brun. Duften har små noter af tør frugt, karamel, lidt lak og fernis. Smagen er helt fantastisk, en stor fylde, den er rund og blød i din mund og meget koncentreret i smagen. Den sidder lige i skabet, ingen fejl eller noter der forvirre din nydelse og dine indtryk. Eftersmagen er lang og delikat.

Prisen er ukendt

Samlet vurdering er 10 stjerner.

Smagt 10/2014 – AC Portvinsoplevelser.dk

Da Silva 1900

Hos portvinsoplevelser smager vi løbende masser af portvine, i denne database kan du søge efter portvine jeg har smagt ud fra huse, årgang og type af portvin. Det er i gennem de sidste mange år blevet til mere en 2000 forskellige smagte portvine, og et udvalg af dem ligger herinde. Der kommer løbende nye smagenoter på siden så du kan læse med på mine oplevelser.

HUSK at alt portvin ændre sig over tid, og smags oplevelser er forskellige.