Adega Vila Real Tawny

Adega Vila Real Tawny

Endnu et nyt portvinshus er kommet til Danmark, navnet er Vila real. Som byen, og huset ligger også i Vila real. Huset laver “kun” 3 portvine, White, Tawny og 10 års tawny, og det er den “alm” tawny jeg tester i denne uge.

Farven er meget rødlig med svage brune nuancer.

Duften er meget passiv, kun en blomme sødme kommer frem i næsen. Smagen er meget underlig, der er absolut INGEN noter af tawny. Det eneste jeg der kommer frem, er sukker og sødme. Den er MEGET sød og smagen er der ikke. Lige når vinen rammer tungen kommer der en blomme sødme og den forsvinder med det samme. Bagefter kan jeg dog fornemme en del sukker vand på indersiden af munden. Hvis jeg fik denne vin i en blind smagning ville jeg ALDRIG gætte på at det var portvin. Det kunne meget let være en “kopi” fra et andet land.

Vinen fik 15-20 min. i glasset

Prisen er ukendt

Samlet vurdering 1 * stjerne, KUN fordi Adega Vila Real tawny ligner portvin på farven

Smagt 8/2013 – AC Portvinsoplevelser.dk

Vila real

Hos portvinsoplevelser smager vi løbende masser af portvine, i denne database kan du søge efter portvine jeg har smagt ud fra huse, årgang og type af portvin. Det er i gennem de sidste mange år blevet til mere en 2000 forskellige smagte portvine, og et udvalg af dem ligger herinde. Der kommer løbende nye smagenoter på siden så du kan læse med på mine oplevelser.

HUSK at alt portvin ændre sig over tid, og smags oplevelser er forskellige.