Quinta da Silveira Ruby
Du bliver overrasket af den overvældende frugt, i Quinta da Silveira Ruby.
Bløde, nænsomme frugt og bær noter smyger sig rundt på tungen, det er rigtig lækkert.
Du fornemmer de solmodne blommer og kirsebær, efterfulgt af elegante og lette krydderier.
Eftersmagen er himmelsk og delikat, de bløde tanniner er flot afstemte og gør denne portvin til en fantastisk portvinsoplevelse.
Bør nydes let afkølet ved ca. 16-18 grader.
Du kan også smage på hele sortimentet fra Silveira i deres smagekasse.
Her kan du læse meget mere om den spændende vingård Quinta da Silveira
Information:
Quinta da Silveira er beliggende tæt med byen Pocinho, i Vale da Vilariça – tæt på den spanske grænse. Silveira`s historie går tilbage til 1851, hvor familien grundlagde firmaet. Det var António Caetano d’Oliveira der købte den første jord og begyndte at dyrke oliven og mandler, senere kom produktionen af vine til. I 1879 begyndte opbygningen af hoved huset og lagerbygningen, der begge står flot den dag i dag.
Antonios søn Álvaro Júlio de Oliveira, og datter Júlia Alice de Oliveira overtog produktionen da Antonio gik bort i 1914. I dag er det far og søn, Manuel Oliveira Martinho og Junior, begge efterkommere af Julia, der driver vingården. Produktionen er baseret på de gamle metoder, hvor størstedelen af druerne bliver håndhøstet og både vin og portvine bliver vinificeret i de store granit lagares efter de er fod trampet. Quinta da Silveira ejer også Quinta do Tourão, med i alt 70 hektar jord, fordelt på 45 og 25 hektar. Tidligere solgte familien druer og vin til Symington, men nu går hele høsten til produktion af egen vine og portvine. Produktionen er fordelt ca. 50/50 på bordvine og portvine. Vinmarkernes alder spænder mellem 10-40 års gamle vinstokke, så det giver et fornuftige afkast samt god koncentration i druerne. Flere marker er klassificeret som A marker.