Niepoort The Senior tawny

Niepoort The Senior tawny

Historien omkring The Senior tawny er den samme som “junior”. Nemlig at druerne er håndplukket og det er de kendte druetyper som er brugt til denne vin. Stokkene er over 30 år gamle og vinen har ligget på fade i 7 år. Lad os finde ud af om Niepoort kan leve op til deres store navn med denne Niepoort The Senior tawny.

Farven er rødbrun og klar.

Duften er lidt passiv i starten men kommer lidt efter 10-15 min. i glasset. Der kommer lette noter af nød, brunfarin, blomme, vanilie og lidt mynte.

Smagen er let, en sødme rammer munden og der kommer en snert af orange, abrikos og slutter med lidt røg i smagen. Den forsvinder hurtigt i munden, eftersmag er der meget lidt af, og jeg sider tilbage med en fornemmelse af, “hvor blev den af”. Vinen blev smagt ved ca. 16 grader. Den er easy drinking, du skal ikke sidde og analysere vinen. Bare læne dig tilbage og tage en mundfuld.

Thats it.

Prisen er 170 kr. pr. flaske.

Samlet vurdering er 5 stjerner.

Smagt 4/2014 – AC Portvinsoplevelser.dk

Niepoort SENIOR

Hos portvinsoplevelser smager vi løbende masser af portvine, i denne database kan du søge efter portvine jeg har smagt ud fra huse, årgang og type af portvin. Det er i gennem de sidste mange år blevet til mere en 2000 forskellige smagte portvine, og et udvalg af dem ligger herinde. Der kommer løbende nye smagenoter på siden så du kan læse med på mine oplevelser.

HUSK at alt portvin ændre sig over tid, og smags oplevelser er forskellige.