Maynards Colheita 1970

Maynards Colheita 1970 (flasket 2010)

Efter at have mødt Alvaro Van Zeller (ejer af Maynards) og smagt hans colheita 51 i hans lodge, var jeg meget spændt på denne colheita. De ældrere colheitaèr er begyndt at fylde mere og mere i mine smagninger.

Vinen fik 1 time på karaffel inden smagningen. Farven er lys brun, over i gul nuance. Det som fylder mest når jeg dufter til den, er noget underligt. En mærklig duft af maling/olie og fortynder, det var ikke lige hvad jeg regnede med. Efter endnu en time forsvinder den markante duft, og bliver mere neutral, og der kommer en let marcipan og abrikos. I smagen er abrikos den mest fremtrædne smag og bliver fulgt flot af orange/citrus og en twist af eucalyptus.

Maynards Colheita 1970 er flot i balance og fylder din mund så fuglene synger. Den lækre og sukkerfyldte eftersmag hænger laaang tid i munden, og vil ikke forsvinde igen.

Prisen er ca. 700 kr. pr. flaske

Samlet vurdering 8 stjerner.

Smagt 10/2012 – AC Portvinsoplevelser.dk

maynards_colheita_1970720pxh

Hos portvinsoplevelser smager vi løbende masser af portvine, i denne database kan du søge efter portvine jeg har smagt ud fra huse, årgang og type af portvin. Det er i gennem de sidste mange år blevet til mere en 2000 forskellige smagte portvine, og et udvalg af dem ligger herinde. Der kommer løbende nye smagenoter på siden så du kan læse med på mine oplevelser.

HUSK at alt portvin ændre sig over tid, og smags oplevelser er forskellige.