Butler Nephew 10 års white

Butler Nephew 10 års white

Hvid portvin, hvad er nu det for noget ??. Det bliver mere og mere populært, med et blend, lavet på hvide druer. Tilmed kommer den fra en rimeligt ukendt navn, her i Danmark. Navnet Butler Nephew & Co. har rødder tilbage til 1730, og et partnerskab med Burmester i de tidlige år.

Det skulle efter sigende være Quinta do Castelinho som nu producere deres portvine under navnet Butler Nephew, og deres bordvine producerres stadig under navnet Castelinho.

Farven er meget lys, nærmest gul. Duften er “fin” og let i det, der kommer en herlig duft at fersken og honning. Den er lidt i den tørre ende og har en friskhed som gør den eminent til at nyde afkølet (ca.12-14 grader) en varm sommer aften.

Der er INGEN sammenligning med en “alm.” tawny, så hvis du håber på brun farin, nødder svedsker o.s.v.

Butler Nephew 10 års white er et fint glas.

Prisen er 210 kr. pr. flaske.

Samlet vurdering 7 stjerner.

Smagt 4/2012 – AC Portvinsoplevelser.dk

Butler nephew 10 White

Hos portvinsoplevelser smager vi løbende masser af portvine, i denne database kan du søge efter portvine jeg har smagt ud fra huse, årgang og type af portvin. Det er i gennem de sidste mange år blevet til mere en 2000 forskellige smagte portvine, og et udvalg af dem ligger herinde. Der kommer løbende nye smagenoter på siden så du kan læse med på mine oplevelser.

HUSK at alt portvin ændre sig over tid, og smags oplevelser er forskellige.