Quinta do Crasto LBV 2001

Quinta do Crasto LBV 2001

LBVèr fra Quinta do Crasto er noget af det bedste LBV jeg har smagt, specielt denne LBV fra 2001. Den ligger og slås med Casal Dos Jordoes LBV om at være nummer 1. Ifølge info fra Crasto er det et mix af 25-30 forskillige druesorter, alle druer er håndplukket og druerne er selvfølgelig fodtrådt. Jeg smagte LBVèn direkte fra flasken, men oplevede hvordan den åbnede sig meget i glasset.

Farven var stadig mørk, ikke sort, men en pæn dybde i de røde nuancer. Smagen var uovertruffen, englene sang og spillede harpe. Et væld af smag kom væltende, med blommer, masser af bær, perfekt krydderi, og fine fornemmelser af chokolade. En vin jeg oplevede var i fuld balance, en rigtig god oplevelse.

Prisen er ukendt – men andre LBVèr fra Crasto koster 149 kr. pr. flaske.

Samlet vurdering 9 stjerner.

Smagt 11/2011 – AC Portvinsoplevelser.dk

Crasto LBV 2001

Hos portvinsoplevelser smager vi løbende masser af portvine, i denne database kan du søge efter portvine jeg har smagt ud fra huse, årgang og type af portvin. Det er i gennem de sidste mange år blevet til mere en 2000 forskellige smagte portvine, og et udvalg af dem ligger herinde. Der kommer løbende nye smagenoter på siden så du kan læse med på mine oplevelser.

HUSK at alt portvin ændre sig over tid, og smags oplevelser er forskellige.