Hvilken LBV portvin skal du vælge?
Med vores store udvalg kan du finde LBV portvine fra kendte producenter som Taylor’s, DOW’s, Fonseca og mange flere. Vi har ligeledes LBV portvine, som vi selv importerer fra husene Quinta do Javali og Vasques de Carvalho. Dette er portvine, du kun finder hos os eller få udvalgte forhandlere, som vi samarbejder med.
Hvis du er nybegynder og har spørgsmål som hvad er LBV Portvin, anbefaler vi at prøve både en filtreret og en ufiltreret LBV portvin, og fra forskellige producenter.
Til feinschmeckere, der ønsker en portvin med et langt lagringspotentiale, er de ufiltrerede LBV’er et oplagt valg.
I portvine spiller tanniner en vigtig rolle i at balancere vinens sødme og bidrage til dens lagringspotentiale. Så hvis du gerne vil vide, hvor længe kan LBV holde sig? Så kan du bruge huskereglen om at jo højere tanninindhold, desto længere vil en portvin ofte kunne gemmes, da tanniner hjælper med at bevare portvinens struktur over tid. Tanniner er naturlige forbindelser, der findes i drueskind og kerner samt i træet fra de fade, portvinen kan lagres på. De er ansvarlige for portvinens struktur, tekstur og syrlighed.
Har du brug for vejledning i valg af portvin, står vi hos Portvinsoplevelser altid klar til at hjælpe dig med at finde den rette flaske. Vi har en passion for portvin og deler gerne ud af vores viden og erfaring.
Kontakt os med lidt information om, hvad portvinen skal serveres til eller hvem den er til, hvis det er til en gave.
Vi tilbyder også portvinssmagninger, hvis du gerne vil lære endnu mere om Portvine eller smage dig frem til din favorit, før du køber.
Sådan kan du servere din LBV
At servere LBV korrekt kan løfte smagsoplevelsen, og derfor er her nogle tips:
Temperatur: En LBV smager bedst ved en serveringstemperatur på 16-18 grader. Dette giver vinen mulighed for at åbne sig og fremvise sin kompleksitet. Hvis vinen er for varm, kan alkoholen virke overvældende, og hvis den er for kold, vil smagen være dæmpet.
Glasvalg: Brug store glas med en bred åbning, gerne de samme som til rødvin. Dette giver vinen plads til at ilte og udvikle sig, hvilket fremhæver dens nuancer og aromaer.
Dekantering: Hvis du har valgt en ufiltreret LBV, anbefales det at dekantere vinen før servering. Dette hjælper med at skille bundfaldet fra vinen og sikrer en ren og klar smagsoplevelse. Filtrerede LBV’er kræver ikke dekantering, men kan stadig vinde ved at få lidt luft.
Opbevaring efter åbning. Efter åbning bør flasken opbevares køligt, helst i køleskab, og bør nydes inden for 1-2 uger.
Dyk ned i vores sortiment her på siden, og find din næste LBV favorit i dag!
Hvorfor handle hos Portvinsoplevelser?
Vi har siden starten haft ét mål: at dele vores kærlighed til portvin med andre. Hos os finder du ikke bare et stort udvalg af portvine, men også en unik ekspertise og et ønske om at gøre portvin tilgængelig for alle. Vi importerer og sælger eksempelvis både Tawny Port, hvid portvin, rosé portvin og smagekasser. Vi er passionerede omkring at skabe en god oplevelse for vores kunder – uanset om du er på jagt efter hvem der har tilbud på LBV Portvin eller en helt særlig flaske.
Med vores brede sortiment af LBV-portvine kan du finde den perfekte flaske, der passer til både lejligheden og din smag. Og husk, vores store udvalg er nøje udvalgt.
Hvad er forskellen på LBV-portvin og vintage portvin?
Den primære forskel mellem LBV-portvin og vintage portvin ligger i deres lagring og drikkeklarhed. Mens begge typer fremstilles af druer fra én enkelt årgang, lagrer LBV i 4-6 år på store træfade og/eller ståltanke, hvilket gør den klar til at drikke, når den flaskes. Vintage portvin flaskes tidligere, typisk efter 2 år, og skal derefter lagres i flasken i mange år, før den opnår sin fulde kompleksitet.
LBV er med sin længere fadlagring mere blød, mens vintage portvin kræver tid og udvikler sig over årtier. Vintage er desuden mere eksklusivt og produceres kun i de bedste år, hvorimod LBV fremstilles oftere (hvert år). Du kan læse vores guide og oversigt over kvaliteten i de forskellige portvins årgange her.