Fonseca LBV 2018
Elegant glas, er nærmest helt sort og dyb violet i farven, smukt ser det ud.
Et væld af solmodne bær kommer flot frem i glasset. En dejlig sødme spiller og til de beherskede tanniner, og danner en flot balance.
Eftersmagen er blød og sødmefuld der bliver hængende længe i munden – Det er MUMS.
Denne portvin er ufiltreret og vil danne bundfald over tid, og bør på det tidspunkt dekanteres.
Bør nydes let afkølet ved ca. 16 grader, og gerne i store glas.
Prøv denne Fonseca LBV 2018 til et stykke mørk chokolade.
Denne portvin kan danne bundfald efter noget tid i flasken, derfor anbefaler vi at portvinen dekanteres før servering. Så får du den bedste portvinsoplevelse.
Bør nydes af store glas, og gerne let kølet ved ca. 16-18 grader.
Årgangen 2018 : Et meget vanskeligt år med mange udfordringer. Vinteren var meget kold og meget tør, så da foråret begyndte, var der allerede mangel på vand til vinstokkene. Regnen kom dog, og i en kraft der gjorde meget skade. I maj kom et kraftigt uvejr over Douro med hagl, storm og meget vand, det beskadigede en del vinstokke.
Druer: Primært i dette blend – Touriga Nacional suppelleret af Tinto Cão, Tinta Barroca, Tinta Roriz og Touriga Francesa
Her kan du læse meget mere om Fonseca portvine.
Fristet til at prøve en lækker 20 års Tawny
Information:
Fonseca kan dateres tilbage til 1815 hvor det hele begyndte i Porto by. Men som de fleste portvins huse har der igennem mange år været flere ejerskaber. Fonseca ligger i dag under Taylor Flatgate partnership og ejer flere Quintaer i Dourodalen. Deres mest kendte er Quinta do Panascal, og den er helt klart et besøg værd. David Guimaraens er head winemaker for Fonseca og 6 generation i Guimaraens familien, søn af den legendariske Bruce Guimaraens.