Niepoort Garrafeira 1952

Niepoort Garrafeira 1952

Vi ligger hårdt ud med en Niepoort Garraferia fra 1952. Det er weekendens store Niepoort smagning af de 10 årgange der er udgivet af typen Garrafeira der blev smagt. Årgangene er følgende 1931,33,38,40,48,50,52,64,67 og 1977. Niepoort har opfundet typen garrafeira og er nærmest de eneste der producere denne type. 1952 er plukket og lagt på fade i 1952, derefter hældt på en “demijohn” som er en stor flaske på 8 til 12 liter. Der har den ligget til 1987 hvor den er kommet på flaske, og den nyder vi nu i 2016.

Kan denne portvin så smage godt når den har ligget på fade, store flasker og nu lille flaske, og med mange år på bagen ??

Farven er lys gylden brun, let uklar.

Duften er imødekommende, nød, tobak, vanilie og brun farin.

Smagen er let og enkel, ikke den forventede fede og cremede type som jeg har oplevet ved tidligere colheitas fra Niepoort. Denne var simpel på den gode måde. En god syre i vinen, kaffe og let citrus noter. God fylde og mellem til lang eftersmag.

Vinen blev smage ved ca. 10-15 grader, over ca. 2 timer

Prisen er ukendt

Samlet vurdering er 8 stjerner.

Smagt 9/2016 – AC Portvinsoplevelser.dk

20160903_174627

Hos portvinsoplevelser smager vi løbende masser af portvine, i denne database kan du søge efter portvine jeg har smagt ud fra huse, årgang og type af portvin. Det er i gennem de sidste mange år blevet til mere en 2000 forskellige smagte portvine, og et udvalg af dem ligger herinde. Der kommer løbende nye smagenoter på siden så du kan læse med på mine oplevelser.

HUSK at alt portvin ændre sig over tid, og smags oplevelser er forskellige.