Maynards colheita 1973

Maynards colheita 1973

Det var med meget stor forventning jeg igen skulle smage på denne portvin. Første gang var sammen med winemaker Alvaro van Zeller i hans lodge i Vila Nova de Gaia. Året 1973 er jo ikke det helt store, så lad os se om Alvaro har kunne forvandle årets høst fra dengang, til noget godt.

Farven er som brun farin, gylden brun. Den har en tung cremet duft af karamel, finger, en lille del frisk pust fra citrus, og nødder. Først føles den lidt frisk i munden af syren, senere bliver den meget koncentreret i smagen. Vinen bliver hængende i munden i lang tid, og den tunge og koncentrerede smag vil ikke forlade dine smagsløg. Eftersmagen er mellemlang.

Maynards colheita 1973 blev luftet (flaske/karaffel/flaske) 4 timer før servering og fik ca. 20 min. i glasset, blev serveret ved ca. 14 grader.

Alt i alt blev mine forventninger ikke indfriet, det var dog på ingen måde en skidt portvinsoplevelse, men huskede den bedre. Helt klart en vin der skal have luft.

Tappet 2013

Prisen er ukendt

Samlet vurdering 7 stjerner

Smagt 9/2013 – AC Portvinsoplevelser.dk

Maynards col. 73

Hos portvinsoplevelser smager vi løbende masser af portvine, i denne database kan du søge efter portvine jeg har smagt ud fra huse, årgang og type af portvin. Det er i gennem de sidste mange år blevet til mere en 2000 forskellige smagte portvine, og et udvalg af dem ligger herinde. Der kommer løbende nye smagenoter på siden så du kan læse med på mine oplevelser.

HUSK at alt portvin ændre sig over tid, og smags oplevelser er forskellige.