Romariz Colheita 2003
Superåret 2003 har leveret mange gode vintage portvine, men hvordan ser det ud med colheitaèr ??.
Colheita skal ligge i minimum 7 år på fade, før de flaskes, og denne er flasket i 2011. Lige efter åbning er den ret sprittet og anonym i glasset, både i næsen og smagen. Den fornemmes meget “flad”. Men efter en time i glasset begynder der at ske lidt. Stadig en smule sprit at fornemme, men den “flade” smag er forsvundet og erstattet med en berhersket portion, blommer, karamel og brun farin. Den forsvinder lidt for hurtigt i munden, og den ellers dejlige “fede” cremede eftersmag som der kan være i colheitaer er der ikke.
Farven er mere rød en brun, men flot og imødekommende. Jeg er sikker på at Romariz Colheita 2003 bliver bedre af at blive i Vila Nova de Gaia, nogle år endnu.
Prisen er 90 kr. pr. flaske for 50 cl.
Smagt 1/2012 – AC Portvinsoplevelser.dk
Hos portvinsoplevelser smager vi løbende masser af portvine, i denne database kan du søge efter portvine jeg har smagt ud fra huse, årgang og type af portvin. Det er i gennem de sidste mange år blevet til mere en 2000 forskellige smagte portvine, og et udvalg af dem ligger herinde. Der kommer løbende nye smagenoter på siden så du kan læse med på mine oplevelser.
HUSK at alt portvin ændre sig over tid, og smags oplevelser er forskellige.