Taylors – Warre og Fonseca vintage 1970
Det er blevet tid en kamp mellem 3 vine i sværvægter klassen. Året er 1970, et stort år med god kvalitet af druer som helt klart ligger langt over middel, om det når de andre klassiske år som ligger tæt på er op til den enkelte af vurdere. Disse vine blev smagt til P 81 smagningen og jeg har valgt disse 3 vine ud af 7 mulige.
Taylors vintage 1970
Farven er rødbrun, let ældet.
Duften er rolig. let frugt og gør ikke meget af sig i starten med kommer.
Smagen er dejlig imødekommende, med sødme, lakrids, og moden frugt. Der er fin balance i vinen. Ingen kedelige overraskelser, kun gode oplevelser. Eftersmagen er mellem til lang.
Warre vintage 1970
Farven er mere brun end Taylors – tyder på at den kunne ligge flere år.
Duften er først lidt passiv, men efter lidt tid kommer der cola og menthol frem, der forsvinder igen senere.
Smagen er markant mere sød end Taylors, den bider lidt på tungen, Der er lang mellem de helt store oplevelser, mangler lidt krop, og eftersmagen er kort til mellem.
Fonseca vintage 1970
Farven er brun, overraskende mørk af en 1970
Duften har frugt, kirsebær og marcipan, lidt fed i duften.
Smagen er med stor fylde, virkelig noget der rykker i smagsløgene. God “frisk” frugt og stor kompleksitet. Stadig med potentiale til at ligge flere år.
Alle 3 vine blev dekanteret ca.3-4 timer før servering, og de står i glasset i ca. 1 time, hvor der generelt var stor ændring i smag og duft.
Smage temp var ca. 15-18 grader.
Aftenens vinder blev FONSECA, den lå bare i en klasse for sig selv, derefter Taylors på anden pladsen og til sidst Warre.
Alle 3 vine var af høj kvalitet og de kunne nydes med stort velbehag.
Smagt 5/2016 – AC Portvinsoplevelser.dk
Hos portvinsoplevelser smager vi løbende masser af portvine, i denne database kan du søge efter portvine jeg har smagt ud fra huse, årgang og type af portvin. Det er i gennem de sidste mange år blevet til mere en 2000 forskellige smagte portvine, og et udvalg af dem ligger herinde. Der kommer løbende nye smagenoter på siden så du kan læse med på mine oplevelser.
HUSK at alt portvin ændre sig over tid, og smags oplevelser er forskellige.