Grahams Crusted

Grahams Crusted

Så er det igen blevet tid til at smage på den “nye” kategori inden for portvin. Crusted port er som tidligere skrevet da jeg smagte Quevedo`s crusted en tilbage kommen kategori, der har været “væk” i nogen tid. Lige pt. er det de store huse der kommer på banen og denne gang smager jeg Grahams crusted. Et brand jeg kender særdeles godt, og mine forventninger er store.

Farven er dyb rød/violet

Duften er lutter bær, specielt solbær, men også fine noter af kirsebær og blåbær

Smagen er igen meget frugtig og med enorme tanniner. Munden tørrer helt ud og tænder og tunge er BLÅ. Der mangler lidt fylde på midten, fornemmer mest frugtsødme og tanniner. Efter 3 dage åbnet og stået i køleskab kommer der noget mere fylde på midten, og den bliver en noget mere behagelig port at nyde.

Vinen blev smagt første gang efter 20 min. i glas, og igen efter 3 dage. Smage temp. 16-18 grader

Mellem lang eftersmag.

Samlet vurdering 6 stjerner.

Smagt 6/2016 – AC Portvinsoplevelser.dk

Grahams Crusted

Hos portvinsoplevelser smager vi løbende masser af portvine, i denne database kan du søge efter portvine jeg har smagt ud fra huse, årgang og type af portvin. Det er i gennem de sidste mange år blevet til mere en 2000 forskellige smagte portvine, og et udvalg af dem ligger herinde. Der kommer løbende nye smagenoter på siden så du kan læse med på mine oplevelser.

HUSK at alt portvin ændre sig over tid, og smags oplevelser er forskellige