Quevedo Crusted

Quevedo Crusted

Det er ikke første gang jeg stifter bekendskab med Quevedo og deres portvine. Jeg har fulgt huset og ikke mindst Oscar og winemaker Claudia i gennem de sidste 5-6 år. Kategorien “Crusted” har været fremme tidligere og i de seneste år har der været meget stille omkring den type af portvin. Men i det sidste årstid er der flere andre brands foruden Quevedo der er begyndt at producere denne type igen. Det er “overskuds produktion” eller rester af vintage port, typisk i 3 årgange der er blandet sammen.

Farven er flot mørk og næsten sort.

Duften er i den passive ende, dog fornemmes solbær og chokolade.

Smagen er meget kraftig på syre og tanniner. “Hårde” bær, mest solbær og brombær, kaffe og lakrids kommer frem i smagen. Jeg havde håber på en mere drikkevenlig vin nu, men syntes at tanninerne er for dominante nu, vent nogle år, så bliver den meget anderledes. Vinen havde fået 4 timer på karaffel og blev serveret ved ca. 18 grader. Der var ingen depot i flasken.

Prisen er 259 kr. pr. flaske.

Samlet vurdering 6 stjerner.

Smagt 5/2016 – AC Portvinsoplevelser.dk

Quevedo crusted

Hos portvinsoplevelser smager vi løbende masser af portvine, i denne database kan du søge efter portvine jeg har smagt ud fra huse, årgang og type af portvin. Det er i gennem de sidste mange år blevet til mere en 2000 forskellige smagte portvine, og et udvalg af dem ligger herinde. Der kommer løbende nye smagenoter på siden så du kan læse med på mine oplevelser.

HUSK at alt portvin ændre sig over tid, og smags oplevelser er forskellige.