Ferreira 10 års tawny

Ferreira 10 års tawny

Så blev det tid til en af de helt gamle og hæderkronede huse for Dourodalen. Ferreira, jeg kan ikke sige eller tænke på navnet uden mine tanker ryger tilbage på den dengang helt store spiller inden for handel med portvin. Dona Antonia Adelaida Ferreira, en kvinde der helt klart har været med til at sætte sine præg på portvins historien. Og det var med hende i tankerne jeg ydmygt besøgte Quinta do Vesivio, som hun tidligere ejede.

Farven er rødlig, klar.

En meget fin og klar tawny næse, god koncentration og dybde.

Smagen er helt i top, meget lækker og cremet. God fylde med masser af tør frugt i smagen, noter af karamel, brændhed, citrus og svesker. De 10-15 min. vinen stod i glasset var den igennem en enorm udvikling. Lang eftersmag, super lækker port.

Vinen blev smagt ved ca. 18-20 grader

Prisen er ca. 200 kr.

Samlet vurdering 9 stjerner.

Smagt 4/2016 – AC Portvinsoplevelser.dk

Ferreira 10 års

Hos portvinsoplevelser smager vi løbende masser af portvine, i denne database kan du søge efter portvine jeg har smagt ud fra huse, årgang og type af portvin. Det er i gennem de sidste mange år blevet til mere en 2000 forskellige smagte portvine, og et udvalg af dem ligger herinde. Der kommer løbende nye smagenoter på siden så du kan læse med på mine oplevelser.

HUSK at alt portvin ændre sig over tid, og smags oplevelser er forskellige.