Cockburn – Delaforce LBV 2009

Cockburn og Delaforce LBV 2009

Denne første smagning i 2016 står mellem to ældre huse i klassen LBV 2009. Det er Cockburn`s mod Delaforce, begge LBV i årgangen 2009. Begge brands er “købmands” brands, og forhandles flere steder i Danmark. Cockburn har historie tilbage til 1815 og Delaforce går tilbage til 1868. Der er ingen oplysninger fra nogen af de to producenter om de er filtreret, så ved de ikke skriver noget formoder jeg de er filtreret. Begge vine har T-prop, eller også kaldet stop prop.

 

Cockburn LBV 2009

Farven er flot rød, men en lille snert af violet kant.

Duften er meget frugtig og men lidt chokolade, behagelig i munden, frugtig, mellem syre og god sødme. Virker først lidt skarp , men efter 15 min. i glasset forsvinder det skarpe. Vinen er let drikkelig og ikke de store overraskelser. Eftersmagen er kort til mellem.

Serveret ved ca. 15 grader.

Prisen er ca. 125 kr. pr. flaske

Smagt 1/2016

Cockburn LBV 09

 

Delaforce LBV 2009

Farven er fin rød.

Duften er meget frugt, og sødme.  Vinen er let opbygget, fornemmer ikke den store kompleksitet, efter noget tid kommer der let parfume i duften, fornemmer den ikke matcher i syre/frugt. Eftersmagen er kort.

Serveret ved ca. 15 grader.

Prisen er ca. 170 kr. pr. flaske.

Delaforce LBV 09

Samlet vurdering:

Jeg syntes at Cockburn`s er meget mere drikkevenlig nu, men er sikker på at Delaforce kan udvikle sig mere på den lange bane. Cockburn`s vinder med 6 stjerner og Delaforce får 4 stjerner.

Hos portvinsoplevelser smager vi løbende masser af portvine, i denne database kan du søge efter portvine jeg har smagt ud fra huse, årgang og type af portvin. Det er i gennem de sidste mange år blevet til mere en 2000 forskellige smagte portvine, og et udvalg af dem ligger herinde. Der kommer løbende nye smagenoter på siden så du kan læse med på mine oplevelser.

HUSK at alt portvin ændre sig over tid, og smags oplevelser er forskellige.