Conceito LBV 2009

Conceito LBV 2009

Denne uge har jeg fat i et relativt nyt brand, nemlig Conceito. Under navnet ligger 3 quintaèr der er ejet af Carla Costa Ferreira og hendes datter, wine-maker, Rita Marques Ferreira. Siden 2006 har de produceret økologiske vine, og der produceres både portvine og bordvine. I Dourodalen er de placeret tæt på Quinta do Vesuvio og har i alt 79 hektar jord som både er beplantet med røde og hvide druer. Denne Conceito LBV 2009 er kun produceret i 5000 flasker.

Farven er rød, klar, og let gennemsigtig.

Duften er markant at bær, sødme og sprit, der forsvinder efter 15 min. i de store glas.

Smagen er meget sød, masser af røde bær og sødme rammer munden. ikke den store syre og koncentration som jeg havde forventet af en LBV 09. Eftersmagen er meget kort og efterlader kun sødme i din mund.

Vinen er filtreret og skal nydes nu, måske til en chokolade kage med friske bær til. Den blev smagt ved ca. 18-20 grader og fik ca. 20 min i glasset.

Prisen er ca. 150 kr.

Samlet vurdering 4 stjerner.

Smagt 4/2016 – AC Portvinsoplevelser.dk

Concetio LBV 09

Hos portvinsoplevelser smager vi løbende masser af portvine, i denne database kan du søge efter portvine jeg har smagt ud fra huse, årgang og type af portvin. Det er i gennem de sidste mange år blevet til mere en 2000 forskellige smagte portvine, og et udvalg af dem ligger herinde. Der kommer løbende nye smagenoter på siden så du kan læse med på mine oplevelser.

HUSK at alt portvin ændre sig over tid, og smags oplevelser er forskellige.