Burmester vintage 1991

Burmester vintage 1991

Mange kender nok Burmester for deres tawny`s og deres colheita`s. Men kan Burmester også finde ud af at lave vintage ?? Burmester er uden tvivl et tawny hus, men der kommer alligevel en del ruby style fra huset. I denne uge har jeg kigget og smagt på deres vintage fra 1991. Et år som faktisk ligger over middel.

Farven er svag rød, de brunlige nuancer er kommet frem.

Duften er moden, som man forventer af vintage med alder. Først kommer der dog en mug frem, en skæv duft. Men retter sig efter noget tid i glasset.

Smagen er behagelig, let sødme og en fornuftig fylde. Endnu lidt syre og ellers modne bær, lakrids og svag eucalyptus kommer frem. Eftersmagen er mellem til lang. Vinen fik ca. 2 timer på karaffel og blev serveret ved ca. 19 grader. Af en vintage 1991 er den nok modnet hurtigere end mange andre huse, men det gør ikke oplevelser dårligere. Alt i alt et dejligt glas portvin.

Prisen er ukendt.

Samlet vurdering er 6 stjerner.

Smagt 10/2015 – AC Portvinsoplevelser.dk

Burmester vintage 91

Hos portvinsoplevelser smager vi løbende masser af portvine, i denne database kan du søge efter portvine jeg har smagt ud fra huse, årgang og type af portvin. Det er i gennem de sidste mange år blevet til mere en 2000 forskellige smagte portvine, og et udvalg af dem ligger herinde. Der kommer løbende nye smagenoter på siden så du kan læse med på mine oplevelser.

HUSK at alt portvin ændre sig over tid, og smags oplevelser er forskellige.