Kopke White 40 års

Kopke White 40 års

I denne uge har vi fat i en af de helt gamle sværvægtere, når vi snakker tawny. Kopke laver også portvine i ruby stilen, men det er helt klart et tawny hus, efter min mening. Nu har de så ladet denne 40 års White komme på markedet, måske fordi mange andre huse også lancere White port med alder i øjeblikket. Men lad og smage om det kan deres kram.

Farven er gylden orange.

Duften meget fyldig og kraftig med noter af abrikos, nødder og lidt vanilje.

Smagen er meget dejlig, blød og imødekommende. Den føles fed og cremet i munden. Masser af smag, sødme og en god frisk syre, som står godt til den lækre sødme. Smagen sætter sig på indersiden af kinderne og breder sig i sekunderne efter du har synket vinen. Eftersmagen er lang og meget lækker. Vinen blev nydt ved 6-8 grader.

Prisen er ukendt.

Samlet vurdering er 9  stjerner.

Smagt 7/2015 – AC Portvinsoplevelser.dk

Kopke white 40

Hos portvinsoplevelser smager vi løbende masser af portvine, i denne database kan du søge efter portvine jeg har smagt ud fra huse, årgang og type af portvin. Det er i gennem de sidste mange år blevet til mere en 2000 forskellige smagte portvine, og et udvalg af dem ligger herinde. Der kommer løbende nye smagenoter på siden så du kan læse med på mine oplevelser.

HUSK at alt portvin ændre sig over tid, og smags oplevelser er forskellige.