Krohn colheita 1966

Krohn colheita 1966

Krohn har ry for at være mester i colheita, eller i hvert fald i toppen af producenter, der laver colheita. Jeg har tidligere haft muligheden for at smage diverse colheita`s fra  Krohn, også ved special smagninger hos Krohn i Vila Nova de Gaia. Der er stadig lidt uro omkring Krohn, og deres navn, i forbindelse med at Krohn blev opkøbt at Taylor/Flatgate gruppen i 2013. Men tilbage til “ugens portvin”, lad os se om de kan leve til deres “status” som mester med denne Krohn colheita 1966.

Farven er mørk brun.

Duften er koncentreret og med friskhed, især fernis kommer frem.

Smagen er intens af nødder og karamel, meget blød i smagen og en lækker sødme breder sig i munden. Der er god fylde i vinen, og eftersmagen er meget behagelig og lang. Med dette glas beviser Krohn at de er i superligaen når det gælder colheita, og at 1966 er en SUPER årgang.

Vinen blev smagt ved ca. 20 grader.

Flasket i 2009

Prisen er ca. 1500-1800 kr.

Samlet vurdering er 9 stjerner.

Smagt 5/2015 – AC Portvinsoplevelser.dk

 Krohn Col 66

Hos portvinsoplevelser smager vi løbende masser af portvine, i denne database kan du søge efter portvine jeg har smagt ud fra huse, årgang og type af portvin. Det er i gennem de sidste mange år blevet til mere en 2000 forskellige smagte portvine, og et udvalg af dem ligger herinde. Der kommer løbende nye smagenoter på siden så du kan læse med på mine oplevelser.

HUSK at alt portvin ændre sig over tid, og smags oplevelser er forskellige.