Maynards colheita 1947

Maynards colheita 1947

At kunne smage denne vin (maynards colheita 1947) er lidt af en umulighed. Vinen er ikke godkendt at blive sendt på markedet. Men den må gerne flaskes og blive brugt som smagsprøver.

Jeg fik denne portvin af ejer af Maynards, Alvaro van Zeller, ved hans forrige besøg hos Portvinsoplevelser. Maynards brandet ligger under Barao de Vilar.

Farven er af sin alder meget mørk brun. Duften er yderst delikat, af karamel og figne, der kommer lidt citrus noter frem efter lidt tid i glasset.

Smagen er meget fed og cremet, masser af sprælskhed og den enorme syre der stadig er, matcher godt den runde og bløde sødme. Kraftig i smagen af “tung” nød, lidt brændthed og igen kommer de fine citrus noter frem.

Eftersmagen er meget lang og hænger i lang tid på indersiden af kinderne.

Klasse portvin og en FED oplevelse.

Prisen er ukendt (flasket 2013)

Samlet vurdering er 10 stjerner.

Smagt 10/2014 – AC Portvinsoplevelser.dk

Maynards

 

 

 

 

Hos portvinsoplevelser smager vi løbende masser af portvine, i denne database kan du søge efter portvine jeg har smagt ud fra huse, årgang og type af portvin. Det er i gennem de sidste mange år blevet til mere en 2000 forskellige smagte portvine, og et udvalg af dem ligger herinde. Der kommer løbende nye smagenoter på siden så du kan læse med på mine oplevelser.

HUSK at alt portvin ændre sig over tid, og smags oplevelser er forskellige.