Andresen LBV 2007

Andresen LBV 2007

Det er ikke første gang jeg smager på portvine fra Andresen. Tidligere har jeg smagt nogle af deres tawny`s, men det er første gang jeg smager deres LBV. Og det er første gang at Andresen er på “ugens portvin”. Andresen blev grundlagt i 1845, og ejer ingen quintaèr, men køber alle deres druer.

Farven er stadig meget mørk, med violet kant.

Duften er krydret og med noter af modne mørke bær. Smagen er meget frugtig, blød og rund på tungen, samtidig med lidt bid. Igen er det modne bær og chokolade der dominere, dog ikke de vilde krydderier og peber på eftersmagen.

Eftersmagen er mellem til lang, og meget sødmefuld. Vinen er ufiltreret og ifølge bagetiketten er den fodtrådt. Denne Andresen LBV 2007 blev smagt ved ca. 19 grader og fik 10 min i store glas.

Prisen er ca. 169 kr. pr. fl.

Samlet vurdering er 8 stjerner.

Smagt 6/2014 – AC Portvinsoplevelser.dk

Andreasen LBV 07

Hos portvinsoplevelser smager vi løbende masser af portvine, i denne database kan du søge efter portvine jeg har smagt ud fra huse, årgang og type af portvin. Det er i gennem de sidste mange år blevet til mere en 2000 forskellige smagte portvine, og et udvalg af dem ligger herinde. Der kommer løbende nye smagenoter på siden så du kan læse med på mine oplevelser.

HUSK at alt portvin ændre sig over tid, og smags oplevelser er forskellige.