Niepoort The Junior ruby

Niepoort The Junior ruby

Ifølge Niepoort er druerne til denne port håndplukket og vinstokkene har en alder på mindst 30 år. Druerne er de kendte som bla. Roriz, Nacoinal, Amarella og Sausao. Vinen har ligget 3 år på fade. MEN, er dette et kvalitets stempel ???

Farven er moden rød, klar og “let”.

Duften er friskhed let syre, lidt kirsebær, lidt nød/mandel. Den har middel sødme og et let drikkelig. Der er ingen tyngde og meget lidt eftersmag, den forsvinder hurtigt. Hvis denne Niepoort the junior ruby er designet til at “easy” drinking og let i det, er den som den skal være.

Portvinen fik 10 min. i store glas og blev serveret ved 16 grader. Dagen efter smagte jeg den igen, denne gang havde den stået i flasken siden dagen før, og blev smagt ved ca. 18 grader. Der kom en let lakrids i smagen, men ellers kun sødme og hurtig væk eftersmag.

Jeg ville køle den længere ned til ca. 12-14 grader og nyde den til mad, som kraftig rødvin.

Prisen er 170 kr. pr. flaske.

Samlet vurdering 4 stjerner.

Smagt 4/2014 – AC Portvinsoplevelser.dk

Niepoort JUNIOR

Hos portvinsoplevelser smager vi løbende masser af portvine, i denne database kan du søge efter portvine jeg har smagt ud fra huse, årgang og type af portvin. Det er i gennem de sidste mange år blevet til mere en 2000 forskellige smagte portvine, og et udvalg af dem ligger herinde. Der kommer løbende nye smagenoter på siden så du kan læse med på mine oplevelser.

HUSK at alt portvin ændre sig over tid, og smags oplevelser er forskellige.