Dalva colheita 1992

Dalva colheita 1992

Endnu engang er det en Dalva colheita som har fundet frem til ugens portvin. 1992 er jo ikke noget dårligt år når vi snakker portvin, og er kvaliteten fra vintage 92 kommet med over i de fadlageret colheita`s port ?? Det finder jeg ud af nu.

Farven er over i det brune, mellem til lys i farven. Duften er behagelig af tør frugt og blommer, efterfulgt af blide noter af karamel.

Smagen er meget ligetil, et fint mix af nødder, blomme og en dejlig fornemmelse af sødme. Vinen føles cremet og syren er tilpas. Eftersmagen er mellemlang og jeg får lyst til at smage den igen, kort tid efter. Portvinen blev smagt ved ca. 20-21 grader og havde fået 1 times luft. (flasket i 2010)

Prisen er ca. 250-280 kr. pr. flaske

Samlet vurdering 7 stjerner.

Smagt 3/2014 – AC Portvinsoplevelser.dk

Dalva col 92

Hos portvinsoplevelser smager vi løbende masser af portvine, i denne database kan du søge efter portvine jeg har smagt ud fra huse, årgang og type af portvin. Det er i gennem de sidste mange år blevet til mere en 2000 forskellige smagte portvine, og et udvalg af dem ligger herinde. Der kommer løbende nye smagenoter på siden så du kan læse med på mine oplevelser.

HUSK at alt portvin ændre sig over tid, og smags oplevelser er forskellige.