Quinta do Crasto Vintage 1963

Quinta do Crasto Vintage 1963

Inden denne smagning i The vintage port club havde jeg ikke smagt så mange portvine fra Quinta do Crasto. Jeg havde selvfølgelig læst en del om vingården, bordvinene og samarbejdet med de andre i gruppen Douro Boys. Mine forventninger var høje til denne smagning, og den vin som levede mest op til mine forventninger var vintage 63. Vinen blev omhældt inden smagning.

Farven var ældet, men dog stadig med røde nuancer, meget impornerende af en så gammel vin. Duften var meget fin og balanceret, delikate krydderier og en fin peber i næsen. Ingen spor af alkohol hverkan i næsen eller munden. Smagen var helt i top, en god fylde i munden, jeg fornemmede en harmoni og frugten var afstemt og i rette mængder. Eftersmagen holdte et pænt stykke tid, og satte fint smags oplevelser bagerst på tungen. Sagt med et ord, en GOD portvin, Quinta do Crasto Vintage 1963.

Quinta do Crasto hed tidligere Constantinho.

Prisen er ukendt

Samlet vurdering 9 stjerner.

Smagt 2/2013 – AC Portvinsoplevelser.dk

Hos portvinsoplevelser smager vi løbende masser af portvine, i denne database kan du søge efter portvine jeg har smagt ud fra huse, årgang og type af portvin. Det er i gennem de sidste mange år blevet til mere en 2000 forskellige smagte portvine, og et udvalg af dem ligger herinde. Der kommer løbende nye smagenoter på siden så du kan læse med på mine oplevelser.

HUSK at alt portvin ændre sig over tid, og smags oplevelser er forskellige.