Alves de Sousa vintage 2009

Alves de Sousa vintage 2009

Jeg har tidligere smagt portvine fra Alves de Sousa, fra en af deres quintaèr, nemlig Gaivosa. Det har indtil nu været et meget posivtivt indtryk, og denne vintage fra 2009 er heller ingen undtagelse.

Jeg smagte den på Børsen første gang, sammen med sønnen fra famillien, som også er deres winemaker, Tiago Alves de Sousa.

Farven er violet, nærmest sort. Du bliver mødt af en meget koncentreret kirsebær og solbær i næsen. Smagen er også en stor koncentration af kirsebær og solbær, plus en god syre, et godt bid på tungen af peber og krydderier. Meget fyldig og en fin balance. Eftersmagen kunne godt blive lidt længere i munden, men den kommer sikkert ved længere tid på karaffel. En super god og meget frugtig oplevelse, som jeg gerne drikker i de næste par år, hvor koncentrationen i vinen er så markant. Denne Alves de Sousa vintage 2009 bliver spændende at følge ud i fremtiden.

Prisen er 399 kr. pr. flaske.

Samlet vurdering 8 stjerner.

Smagt 1/2013 – AC Portvinsoplevelser.dk

Alvesdesousa-vintage-2009

Hos portvinsoplevelser smager vi løbende masser af portvine, i denne database kan du søge efter portvine jeg har smagt ud fra huse, årgang og type af portvin. Det er i gennem de sidste mange år blevet til mere en 2000 forskellige smagte portvine, og et udvalg af dem ligger herinde. Der kommer løbende nye smagenoter på siden så du kan læse med på mine oplevelser.

HUSK at alt portvin ændre sig over tid, og smags oplevelser er forskellige.