Noval Nacional vintage 1964

Noval Nacional vintage 1964

Det er ikke hver dag at chancen byder sig for at smage sådan en vin, som denne Noval. Nacional er klart i superligaen, lige som Taylors Vinha Velha. Vine som kun bliver produceret i specielle år.

Farven var overraskende meget rødlig af en så gammel vin at være. Kanten havde de gyldenbrune nuancer, men i midten af karaflen, svag rødlig.

Duften var ikke mindre en himmelsk, utrolige nuancer af ren og frisk lakrids, den var meget dominerende. Langsomt kom der fine urter frem, bla. rosmarin. En overraskende syre, og fylde, meget robust i strukturen. Den fyldte munden  på en behagelig måde, rund og med en lang eftersmag, igen lidt upoleret og rå i strukturen. Vinen fik 1-2 timer på karaffel. Der var næsten ingen depot (bundfald) i flasken. Jeg tror at denne vin kunne ligge en del flere år, og stadig udvikle sig posivtivt. En flot vin, Noval Nacional vintage 1964

Prisen er ukendt, men ville ligge på ca. 10.000 kr.

Samlet vurdering er 9 stjerner

Smagt 8/2013 – AC Portvinsoplevelser.dk

Nacional 64

Hos portvinsoplevelser smager vi løbende masser af portvine, i denne database kan du søge efter portvine jeg har smagt ud fra huse, årgang og type af portvin. Det er i gennem de sidste mange år blevet til mere en 2000 forskellige smagte portvine, og et udvalg af dem ligger herinde. Der kommer løbende nye smagenoter på siden så du kan læse med på mine oplevelser.

HUSK at alt portvin ændre sig over tid, og smags oplevelser er forskellige.