Quinta do Pego Colheita 2003

Quinta do Pego Colheita 2003

Igen har det danske portvinshus Pego fundet frem til ugens portvin. Jeg har tidligere testet både LBV og Vintage, og nu er turen kommet til en Colheita fra 2003. Som er et rigtig godt år. Denne Quinta do Pego colheita 2003 blev smagt på Pego.

Farven er fin klar og brunlig. Duften er i begyndelsen lidt genert, den vil ikke rigtig åbne sig, men efter 1 time i store glas kommer den sig godt.

Smagsmessigt er den meget koncentreret af brun farin og karamel, lidt brændt sukker. En god og mellem lang eftersmag, som sætter sine spor af nødder og tørret frugt på tungen og bagerst i din mundvig. Et glas som kan nydes til en god kop kaffe og chokolade, eller til en vanilie flødeis. Tappet 2012

Prisen er 250-300 kr. pr. flaske.

Samlet vurdering 7 Stjerner

Smagt 6/2013 – AC Portvinsoplevelser.dk

Hos portvinsoplevelser smager vi løbende masser af portvine, i denne database kan du søge efter portvine jeg har smagt ud fra huse, årgang og type af portvin. Det er i gennem de sidste mange år blevet til mere en 2000 forskellige smagte portvine, og et udvalg af dem ligger herinde. Der kommer løbende nye smagenoter på siden så du kan læse med på mine oplevelser.

HUSK at alt portvin ændre sig over tid, og smags oplevelser er forskellige.