Maynards Colheita 1977

Maynards Colheita 1977

Det er med store forventninger jeg åbner denne colheita 77 fra Maynards. Hvordan er den i forhold til 70èren, kan den leve op til mine forventninger eller dumper den ??. ALLE mine forventninger blev indfriet.

Farven er fin lys brun, med en lille gul nuance. Duften er som at stikke næsen i en spand fernis og lak, i fin harmoni med sukker, lidt brændt karamel og rosiner.

Smagen er en OPLEVELSE, som jeg ikke glemmer foreløbig. En meget fin og delikat sødme i pefekt balance i forhold til syren. Fine krydderier, nødder og appelsin pirre dine smagsløg, på den gode måde. Eftersmagen er laaaang og hænger i dine kinder, så det er svært ikke at kører tungen rundt og finde de fine smags nuancer. Vinen blev nydt uden noget til, det ville være synd at spolere denne pragtvin.

Vinen fik 1 time på karaffel inden servering, ca. 18 grader. Dejlig portvin denne Maynards Colheita 1977

Prisen er 550 kr.

Samlet vurdering er 10 stjerner.

Smagt 3/2013 – AC Portvinsoplevelser.dk

Maynards col 1977

 

 

 

 

 

 

 

 

Hos portvinsoplevelser smager vi løbende masser af portvine, i denne database kan du søge efter portvine jeg har smagt ud fra huse, årgang og type af portvin. Det er i gennem de sidste mange år blevet til mere en 2000 forskellige smagte portvine, og et udvalg af dem ligger herinde. Der kommer løbende nye smagenoter på siden så du kan læse med på mine oplevelser.

HUSK at alt portvin ændre sig over tid, og smags oplevelser er forskellige.