Quinta do Vesuvio Vintage 1999

Quinta do Vesuvio Vintage 1999

Denne uge har jeg lagt smagsløg til en af Dourodalens bedste Quintaèr.

Quinta do Vesuvio er helt klart i top 3 over mest prestige fyldte Quintaer. Det er klasse hele vejen. Det er en af de få quintaèr som har sin egen togstation, som ligger på strækningen fra Pinhao til Pocinho. Vesuvio er ejet af Symington som købte quintaen i 1989. Vesuvio har lavet vintage portvin i alle år fra 1989 og frem til nu, på nær 1993 og 2002. Det er single quinta vintage. 1999 er ikke nogen stor årgang, men sammenlignet med andre vintage fra 1999 ligger Vesuvio på et højere niveau. Selv om den har 13 år på bagen er den ikke helt i top endnu, den vil vinde yderligere ved at ligge nogle flere år.

Farven er stadig flot og mørk. Der er et væld af bær og krydderier i et skønt mix, når du dufter til den. Smagen er en himmelsk oplevelse hvor der er en skøn blanding af tanniner, syre, krydderi. En harmonisk sødme og en god lang eftersmag. Alt dette kan du så gange med 5, når du smager på de gode årgange fra Vesuvio. Quinta do Vesuvio Vintage 1999

Prisen er ukendt, men Vesuvio ligger normalt på 500-750 kr. pr. flaske

Samlet vurdering 8 stjerner.

Smagt 2/2012 – AC Portvinsoplevelser.dk

Vesuvio 1999

 

 

 

 

 

Hos portvinsoplevelser smager vi løbende masser af portvine, i denne database kan du søge efter portvine jeg har smagt ud fra huse, årgang og type af portvin. Det er i gennem de sidste mange år blevet til mere en 2000 forskellige smagte portvine, og et udvalg af dem ligger herinde. Der kommer løbende nye smagenoter på siden så du kan læse med på mine oplevelser.

HUSK at alt portvin ændre sig over tid, og smags oplevelser er forskellige.