Quinta do Portal 27 Grapes

Quinta do Portal 27 Grapes

Denne uge tester jeg Portal`s nye ruby reserve. Den hedder Quinta do Portal 27 grapes, fordi druerne kommer fra en parcel hvor der stadig er mixed plants. På denne parcel, ligesom mange andre i Dourodalen, vides ikke nøjagtigt hvilke druesorter som er plantet. 27 grapes afløser den “gamle” ruby reserve, cellar reserve.

Farven er mørk rød, over i en let bordeaux farve. Duften er lidt afdæmpet lige i starten, 20 min. i et stort glas, men efter 40-50 min åbner den sig mere, og fremstår med fine og delikate noter i næsen. Der er specielt peber, solbær og chokolade i duften. Smagen er meget sød, specielt i starten af smagningen, hvor er ikke er så meget syre, men kun en markant sødme. Syren og “biddet” kommer senere i smagningen, efter ca. 45 min. begynder der at ske lidt. Igen er chokoladen markant, lidt varmt og cremet. Eftersmagen er noget kort, den forsvinder lidt hurtigt, og efterlader kun en sødme i munden. Efter min mening en lettere udgave af deres tidligere reserve, lidt mere frisk i det. Giv den en time på karaffel og nyd den ved 17-18 grader.

Prisen er 119 kr. pr. flaske

Samlet vurdering 7 stjerner.

Smagt 12/2012 – AC Portvinsoplevelser.dk

27 grapes

Hos portvinsoplevelser smager vi løbende masser af portvine, i denne database kan du søge efter portvine jeg har smagt ud fra huse, årgang og type af portvin. Det er i gennem de sidste mange år blevet til mere en 2000 forskellige smagte portvine, og et udvalg af dem ligger herinde. Der kommer løbende nye smagenoter på siden så du kan læse med på mine oplevelser.

HUSK at alt portvin ændre sig over tid, og smags oplevelser er forskellige.