Caldas Ruby reserve

Caldas Ruby reserve

Denne portvin smagte jeg på Børsen til den årlige smagning i Nov. Jeg har tidligere stiftet et posivtivt bekandskab til Alves de Sousa, bedere kendt som Quinta de Gaivosa og Caldas. Tiago Alves de Sousa er sønnen af famillien og er deres winemaker. Deres sidste indkøb af vinmark ligger på nordsiden af Dourofloden lige over for Quinta do Pego.

Vinen er meget flot mørk og klar i farven. Duften er utrolig dyb med modne bær og fine krydderier rammer næsen. Smagen er blød og samtidig meget kraftig, af en ruby reserve at være. En fin balance mellem en god sødme og syren, som ikke er for dominerende. Der er en markant peber, i en fin harmoni med modne skovbær og smagen som holder længe i munden.

I følge Tiago kunne denne reserve være godkendt som en LBV – der forklare den modne bærsmag og den lidt (posivtive) hidsige peber.

Noget af det bedste reserve som jeg har smagt, Caldas Ruby reserve

Prisen er 125 kr. pr. flaske.

Samlet vurdering 8 stjerner.

Smagt 11/2012 – AC Portvinsoplevelser.dk

Caldas ruby reserve

Hos portvinsoplevelser smager vi løbende masser af portvine, i denne database kan du søge efter portvine jeg har smagt ud fra huse, årgang og type af portvin. Det er i gennem de sidste mange år blevet til mere en 2000 forskellige smagte portvine, og et udvalg af dem ligger herinde. Der kommer løbende nye smagenoter på siden så du kan læse med på mine oplevelser.

HUSK at alt portvin ændre sig over tid, og smags oplevelser er forskellige.