Cockburns Vintage 2007

Cockburns Vintage 2007

Single Quinta fra Canais

Vinen blev smage i Cockbrun`s nye lodge i Vila Nova de Gaia. Lodgen ligger næsten lige over for Krohn`s lodge. Jeg smagte vinen sammen med Gustavo Devesas fra Symington, som ejer Cockburn. Vinen blev serveret lettere kølig, ca 14-16 grader.

Farven var helt sort, med en svag kant i det violette. Både duften og smagen var som at drikke sunkvick solbær saft, en ENORM koncentration af solbær. Den var lidt til den tørre side, men en kort eftersmag. Der manglede lidt fylde sødme og rygrad efter min mening. Måske er klaveret ikke så stort at spille på, på Canais. Drue sammensætningen er 72% Touriga Nacional og 28% Tinta Roriz. Jeg er sikker på at Cockburns Vintage 2007 vil udvikle og forbedre sig med nogle år på bagen.

Prisen er ukendt

Samlet vurdering 4 stjerner.

Smagt 10/2012 – AC Portvinsoplevelser.dk

DSC_0125

Hos portvinsoplevelser smager vi løbende masser af portvine, i denne database kan du søge efter portvine jeg har smagt ud fra huse, årgang og type af portvin. Det er i gennem de sidste mange år blevet til mere en 2000 forskellige smagte portvine, og et udvalg af dem ligger herinde. Der kommer løbende nye smagenoter på siden så du kan læse med på mine oplevelser.

HUSK at alt portvin ændre sig over tid, og smags oplevelser er forskellige.