Quinta do Portal vintage 2005

Quinta do Portal vintage 2005

Årets sidste test af portvin ligger på årets sidste dag. Dejlige bøffer af okse mørbrad er lagt på grillen, og sammen med ugens portvin klar til at blive en unik del af nytårs middagen. Jeg valgte en Quinta do Portal vintage 2005 til maden, fordi der stadig er syre, tanniner og rygrad i Portal`s vintage fra 2005. Vinen blev dekanteret

5 timer før den skulle serveres, dog kunne jeg ikke lade være med lige at smage på de dejlige dråber i løbet af eftermiddagen.

Der var en flot violet farve i vinen, der indikerer at den kan ligger mange år ude i fremtiden, hvor den blot vil blive bedre og bedre. Smagen sad lige i skabet, virkelig fyldig og harmonisk med en flot palette af frugter og bær.

En fin fornemmelse af afdæmpet peber i på tungen. Meget fyldig og lækker hvor eftersmagen var lang tid om at forsvinde fra dine smageløg.

Prisen er 289 kr. pr. flaske.

Samlet vurdering 7 stjerner.

Smagt 12/2011 – AC Portvinsoplevelser.dk

Portal 2005

Hos portvinsoplevelser smager vi løbende masser af portvine, i denne database kan du søge efter portvine jeg har smagt ud fra huse, årgang og type af portvin. Det er i gennem de sidste mange år blevet til mere en 2000 forskellige smagte portvine, og et udvalg af dem ligger herinde. Der kommer løbende nye smagenoter på siden så du kan læse med på mine oplevelser.

HUSK at alt portvin ændre sig over tid, og smags oplevelser er forskellige.