Restauranter


facebooktwittergoogle_plusmail

Denne side er ment som en guide til gode og mindre gode spisesteder i Porto og Douro. Jeg beskriver maden, betjeningen og selve restauranten/omvigelserne.

Det er udelukkende min egen oplevelse og mening om den pågældende restaurant, som jeg giver til kende her.

Jeg uddeler 1-5 stjerner (*), i en kombination af kvalitet af maden, service af personalet, og omgivelser omkring restauranten.

Restauranterne er listet alfabetisk – Bon Appetit

Siden bliver løbende opdateret.

 

 

 

Blini 2016

Ny restaurant i Vila Nova de Gaia, der skulle ryste andre top restauranter, men kan The Blini leve op til deres egne forventninger ??

Det er ikke svært at finde The Blini, når du kommer gående over broen fra Porto siden, og over til Vila Nova de Gaia, så i steder for at dreje skarpt til højre og gå ned lang vandet ved alle portvinshusene, skal de skråt til venstre, op ad vejen. Ca. 500 meter oppe ligger den på højre side. Det er en cafe der er bygget om til restaurant. Udsigten er helt i top, den sene aftensol der langsomt går ned bag Porto`s tage, er smuk som bare. Bordet er booket til kl. 20, og vi ankommer ca. 10 min. før, vi bliver afvist, og må vente udenfor, da “vi ikke er klar”. Hold da op, der siddet et andet selskab på ca. 20 personer, ellers er resten af restauranten tom. Nåå vi bliver hentet ind da de er klar, og får vist vores bord, igen en fed udsigt ud over Dourofloden som nydes. Tjenerne er meget opsat på at vi skal bestille velkomst drinks, og efter lidt vurdering, bestiller vi 3 forskellige velkomst drinks. De er meget flotte og smager skam også fint. Problemet er bare at tjenerne kommer med forretten da vi lige har fået serveret de føromtalte velkomst drinks. DET HOLDER IKKE.

Vi har forudbestilt 7 retter, og kvaliteten af maden fejler ikke noget, det smager fint og er anrettet flot på tallerknen. Dog har kokken fået bestilt for mange cherry tomater hjem, for alle retter er nærmest pynter med tomater.

Desserten bestod af frugt, der nok skulle have været serveret i går. ØV

Vi er jo en flok nørder, der selv har medbragt vores egen vine til aftenen, og det er en skam at vi som gæster skal fortælle personalet hvordan se skal åbne dekantere og køle vinen. Når vi ber om en vin vi har medbragt, ved de ikke hvor den er sat, og kan ikke læse etiketter, mht. navn og årstal. Sidst men ikke mindst er der en tjener der har tager SÅ meget parfume på, at hun trækker en duft efter sig, så man sidder og er ved at kvæles. DET HOLDER HELLER IKKE. Når jeg er på en “fancy” restaurant, vil jeg kunne dufte og smage maden uden at blive distraheret at parfume.

Samlet set er udsigten fin, maden smager godt, men samlet oplevelse af de nye restaurant der skulle sparke R….. er dårlig

Pris pr. person, ca. 1000 kr.

Samlet giver jeg 1 stjerner

20160922_194914   20160922_210242

Calems restaurant på kajkanten (Vila Nova de Gaia) 2007+2011 ER PT LUKKET

Placeringen af denne resturant kan ikke diskuteres, den ligger perfekt. Helt ned til vandet, med den fedeste udsigt over Dourofloden og Dom Luis broen lige ved din side. Til forret fik vi lidt brød, blæksprutte, cremet gede ost, oliven og skinke. En spøjs oplevelse at smage blæksprutter, at mærke de små sugekopper, men det smagte fint. Hovedretten var en meget lokal spise (se foto øverst). Det er en fin form for burger/sanwich som består at toast brød i bunden, et stykke kød, skinke, toast øverst igen, overtrukket med ost. På toppen kan man vælge forskellige ting, som spejlæg eller rejer. Til sidst bliver det hele overhældt med en tomatsauce. Til retten serveres pommes frites. Når hele måltidet er sat til livs, er man ikke sulten mere. Det er en bombe som ligger tungt i maven, men absolut noget man skal prøve. Betjeningen kunne der på ingen måder klages over, vinen stod i køler, servietter blev udskiftet med en tang, så tjeneren ikke rørte ved din nye serviet. Det eneste minus ved denne resturant er selve bygningen, eller hvad jeg skal kalde den firkantede metal klods. Den ligner noget fra et rum raket, hvor vingerne er pillet af. Jeg syntes ikke den pynter i gadebilledet.

Samlet giver jeg 3 *** stjerner

 

Cantinho Do Avillez 2016 + 2017

Denne restaurant ligger midt i Porto, på gaden Rua de Mouzinho da Silveira, og udefra ligner det ikke noget specielt. Heldigvis er der ikke hold mellem mine første antagelser og kvaliteten af maden. En ting manglede der ikke, tjenere, hold da op, de stod nærmest i kø for at betjene os. Der var mange forskellige retter at vælge i mellem på deres menu kort, og valget blev en lækker tun gaspacho til forret, efterfuldt at en god saftig steak. Helt klart et besøg værd.

Samlet giver jeg 3 *** stjerner

http://cantinhodoavillez.pt/en/

 

Constantinho (Sabrosa, Douro dalen) 2007+2011

Constantinho ligger lidt uden for Sabrosa, på vejen mod Vila Real. Der er ikke nogen store skilte, og resturanten ligger lidt trukket tilbage fra vejen, bag nogle huse. Det er mest lokale som besøger Constantinho, og der er en meget venlig stemning, hvor alle hilser på alle. Der er en hyggelig spiseplads udenfor, med beplantning, og levende lys. Det er en resturant som er kombineret pizza/steak house/pasta  og lokale/nationale retter. Maden er hvad man kan forvente af et pizza/steak house. Ikke nogen gourmet oplevelse men smagte udemærked, og der var rigeligt af den. Prisen ligger tæt på hvad vi kender i Danmark, dog lidt billigere. Vi spiste 8 personer med hovedret, øl, vin for ca. 100 kr. pr. mand.

Samlet giver jeg 2 ** stjerner

 

 

D.O.C. (Folgosa, Douro dalen)2007+2011+2013+2014

Denne resturant er noget helt specielt og unikt. Det er mester kokken Rui Paula som står bag denne gastronomiske perle. Resturanten ligger mellem Pinhao og Peso da Regua i en lille by med navnet Folgosa. Fra parkeringspladsen går du på en bro ud over vandet, og kommer om til indgangen, som ligger ud mod Douro floden. Der er lamper i vandet som lyser op ad søjlerne som holder broen, et meget flot syn. Der er borde, både inde og ude. Først fik vi en lille starter (på husets regning), derefter forret, hovedret og dessert. Alle retterne var meget fint tilberedt, og var en udsøgt fornøjelse at sætte tænderne i. Når man befinder sig i et af verdens flotteste og bedste vinområder, skal der selvfølgelig drikkes lokale vine, både hvide, røde og selvfølgelig portvin til desserten, (Crasto, Niepoort og Taylors). Da vi valgte de forskellige vine, nikkede tjeneren og sagde:

“excellent choice”. Vinen havde den rette temperatur, der var ikke overladt noget til tilfældigheder. I løbet af hele middagen havde vi 2 tjenere som passede vores bord, ingen unødig ventetid, hele tiden blev der fyldt op, og ryddet ud. Husk at bestille bord, der er rift om pladserne. Prisen var noget af en oplevelse, på den gode måde, ca. 450 kr. pr. mand for denne fantastiske aften.

Beliggenhed/udsigten var i top – Maden var i top og betjeningen var i top

Samlet kan jeg ikke give mindre end 5 ***** stjerner.

UPDATE 2014, kvaliteten er stadig helt i top, dog de samme små mellemretter i 2014 som i 2013. Priserne har fået et hak op.

 

Rui har også en resturant i Porto – DOP

Se www.ruipaula.com

Rui Paula har tilmed sin “egen” vin, Dalva Colheita 1967 “Rui Paula”, som også var en udsøgt fornøjelse at smage på.

 

 

DOP 2016

Så blev det endelig Rui Paula`s restaurant i Porto, DOP der skulle besøges. Jeg har flere gange besøgt hans anden restaurant DOC der ligger i Folgosa helt nede ved Dourofloden. Jeg forventer meget af denne aften, og ser frem til en god mad oplevelse.

DOP ligger meget centralt kun et stenkast fra Palascio da Bolsa og portvins instituttet.

Champange til velkomst….umm tegner godt.

Kvaliteten af maden fejler skam ikke noget, der er stil over drengen og ikke gået på kompromis nogle steder. Alle retter er velsmagende og på madsiden bliver jeg ikke skuffet. Der er jo en stor forskel på roen ved Dourodalen, og de store åbne døre der vender lige ud til Porto`s byliv. På menuen stod et væld af fisk, i alle afskygninger. Super lækker og velsmagende.

Prisen ligger på ca. 1000 kr. pr. person.

Samlet giver jeg 4 stjerner

20160923_210644   20160923_215142

Esplanada Marisqueira A Antiga 2014

Denne restaurant ligger i bydelen Matosinhos, i den nordlige del af Porto.

Jeg besøgte denne restaurant sammen med Alvaro van Zeller efter en super god smagning i hans lodge i VNG. Lige ved indgangen er der et stor kølebord med MASSER af friske fisk. Der er ingen tvivl om at det er deres varemærke. Inde for er indretningen lidt gammeldags og rustikt, tjenerne er ikke så gode til engelsk, men ellers meget flinke. De retter vi fik serveret har også et rustikt præg, det er tung gedin mad. Specielt hovedretten er en stor skål med fisk af alle typer blandet sammen, sådan noget sammenkogt, det var lidt underligt og ikke den store oplevelse. Maden var jo ikke dårlig, men heller ikke noget at juble over. Måske vi bare var uheldige, og de andre rettet ville have været bedre. Men det finder jeg ikke ud af, for jeg har ikke tænkte mig at komme igen. For resten var priserne RET høje.

Samlet giver jeg 2 ** stjerner

 

 

Guarany 2015

Cafe Guarany ligger midt på Avienda dos Aliados (Den store plads skråt over for togstationen Sao Bento). Hvis man ikke har noget imod lidt bil støj og bilos, men syntes det er charmerende, så er det lige stedet. Stilen er flot og klassisk, høflige tjenere og meget velklædte. God service på alle leder og kanter, vinen i køler og rejerne på bordet. Lækre store rejer med salat og tomater, olivenolie og lidt pesto. Hovedretten er Linguini med laks i små stykker og rejer, meget velsmagende og lækkert. Desserten er Crepe, med kanel, chokolade og jordbær, MUMS. Desværre holde serveringen ikke den gode stil, men 2 gange måtte undskylde for at glemme os, så vi fik ventetid. Jeg tror og håber på at dette KUN var den aften, for maden var der ikke noget at udsætte på. Prisen ligger på ca. 350 kr. pr. mand

Samlet giver jeg 4 **** stjerner.

 

LBV 79 (Pinhao) 2011+2013+2015

Endelig skete der noget godt for Pinhao.

Pinhao er jo ikke en storby, men der kommer alligevel en del turister. Turister har penge og vil have oplevelser, og det kan de få her. Restaurant LBV 79 er en forholdsvis ny resturant, som ligger kun 100 m fra vandet. Udsigten er formidabel, fra resturanten på 1 sal. Hvis du ønsker det kan du også sidde ude, både i gadeplan og på 1 sal.

Underetagen fungere som bar, og 1 sal som restaurant. Der var godt besøgt, både i baren og i restauranten (bestil bord).

Jeg besøgte LBV 79, sammen med Arlindo (Casal dos Jordoes), som havde inviteret til frokost i forbindelse med besøg på hans vingård. Arlindo havde i forvejen leveret hans vine til LBV 79, så alt var klart, temperaturen på vinene sad lige i skabet. Vi fik traditionel Portugisisk mad, forret med brød, skinke, melon, fisk og flere andre små delikatesser.

Der var kylling, i en skøn sovs med tomat og karry. Lækker dessert, en form for kage med frugter til. Alt i alt, dejlig mad.

Til alle retter fik vi vine fra Casal dos Jordoes, både hvide, røde og selvfølgelig portvine.

Betjeningen var som den skulle være mht. servering af maden, dog missede tjeneren flere gange, hvilken vin som skulle i hvilket glas, og en fra selskabet blev sprunget over flere gange.

LBV 79 har en side på facebook.

Samlet giver jeg 3 *** stjerner

UPDATE 2015

Om LBV 79 har læst min anmeldelse ved jeg ikke, men de har formået at hæve kvaliteten en smule. Maden er fin og veltilberedt, dog er der småting som gør at LBV ikke får den fjerde stjerne (Betjeningen).

 

 

Mercearia 2013

På den sidste aften er det igen blevet tid til at få lidt mad, og vi søger ned til vandet for at finde en hyggelig restaurant. Det finder vi her, Mercearia ser meget hyggelig ud, og der er nogenlunde med mennesker. Mercearia ligger modsat alle portvinshusene i Vila Nova de Gaia på Rua Cais da Ribeira. Menukortet ligner alle de andre, suppe, fisk og kødretter. Igen ligger vi ud med en suppe, denne gang med grøntsager, den er fin nok. På menukortet stod der tournedos ved beskrivelsen på bøffen, men NEJ – det er det bestemt ikke. Kartoflerne er lidt kedelige og maden smager ikke af ret meget. Tjenerne virker meget som at de meget hellere ville hjem og se fodbold, end at give os en god oplevelse. Så vi bliver meget hurtigt at desserten og kaffen skal indtages et andet sted. Jeg har IGEN fået bekræftet at de restauranter som ligger rigtigt godt, er elendige.

Samlet giver jeg 1  * stjerne.

 

 

Milerau (Vila Nova de Gaia) 2007+2008

Milerau er en anderledes resturant, men på den posivitve måde. Den er placeret på kaj kanten, ca. ud for Ramos Pinto. Det er igen (som Calem`s resturant) en stor stål klods. Her ligger der 3 bygninger i række, proppet med resturanter og cafeèr. Konceptet hos Milerau, er at du betaler et fast beløb. (Mener det er 20 eur.) og så spiser du ellers til du ikke kan proppe mere mad i dig. Alt kødet er tilberedt over grill, på spyd. Der er alt mellem himmel og jord, pølser, kyllingevinger, okse og svinekød, får og ananas. Der er en hel hær af tjenere, og de kommer meget hurtigt igen og igen, bom bom bom. Hele tiden er de med nyt kød til dig. MEN alt det gode kød, kommer til sidst, når du er mæt. Så hold lidt igen, og afvis dem. Hvis du ønsker at holde en lille pause, så pas på din tallerken, de øjner hurtigt chancen for at få lukket bordet, og få et nyt hold gæster ind. Der er noget for en hver smag, og det smager egentlig udemærked. Du skal IKKE tage dit pæneste og nyeste tøj på, for selv om tjenerne har dryppebakker under spydet med kød, spilder de alligevel. Det kan måske også have noget at gøre med at bordene står MEGET tæt, så der er ingen plads til at gå rundt om bordet på. Fredag og Lørdag er der live musik, og der er knald på lyden. Samtidig med at der er flere store fladskærme med fodbold kørende, så hvis du ønkser en stille og romantisk resturant, er det ikke her.

Samlet giver jeg 2 ** stjerner

 

 

O Gaveto (Matosinho, nord porto) 2012+2013+2014+2015+2017

Restauranten ligger i Porto by delen, ca. 3 min. gang fra stranden, hvor der er nybygget fancy nye boliger til de rige og kendte. Resturanten er en af ca. 300 i den del af byen, den største koncentration af resturanter pr. kvm. i verdnen.

O Gaveto er en fiske resturant, og med FRISKE fisk. I første del af resturanten er der en lille afdeling hvor man kan få frokost, som fast food. Ikke er kvaliteten er dårlig, men hvis du ikke har så meget tid til at nyde maden. Inde bagved er så selve resturanten, med plads til ca 50 mand. Indretninger er klassisk, og ikke de store krumspring. Hvis du kommer fra gaden skal du spide tidligt for at få bord, eller skal der bestilles. Maden var en god blanding af forskellige fisk, jeg fik bla. muslinger i hvidløgs sauce, små hele fisk som lignede sardiner, rullet i noget mel og stegt. Dem spiste vi hele…. med hovedet og hale (smagte fint). En del små delikatesser/ snacks, alle forskellige fiske retter. Til hovedret fik vi selvfølgelig Bacalhau (klipfisk), og en ris blanding og noget kål og grøntsages sauce. Det hele smagte rigtig fint. Alle vinene som serveres på restutanten er fra enten Grahams eller Niepoort, et fint valg. Betjeningen var der ikke noget at udsætte på, maden kom i en lind strøm, og ingen ventetid.

Samlet giver jeg 3 *** stjerner

UPDATE 2013

Oplevelsen denne gang var bedre end første gang. Virkelig frisk fisk, masser af den og tilberedt meget lækkert. En slags sardin i tomat til lige at vække smagsløgene. Muslinger i hvidvins sauce til forret rejer, krabber og blæksprutte i en sammen kogt ret med ris. Super lækkert.

www.ogaveto.com

Samlet giver jeg 4 **** stjerner

UPDATE 2014

Betjeningen og servicen og maden var igen helt i top. Altid lækkert at besøge

O Gaveto. Masser af små retter til at “varme op” med, bla. små sardiner som lå i krydderolie serveret med rå løg til, muslinge suppe, rejer og nogle underlige slimede ting som levede på sten i vandet. Men de smagte godt og vi fik alle en oplevelse.

Samlet giver jeg 4 **** stjerner

UPDATE 2015

Igen var det formidabelt at sætte sig til bords i denne klassisk indrettede restaurant. Maden var perfekt tilberedt og vi gik derfra med det største smil på læberne og godt mætte.

 

 

O Paparico (nord Porto) 2013-2016

Hvis man ikke ved adressen eller har hørt om denne restaurant, er den umulig at finde. Der er INGEN former for reklame eller skilte ude på gaden, kun et meget lille menukort hænger ved døren. Bygningen/facaden er neutral, med skodder for vinduerne og en stor trædør. Man går ikke bare ind, der skal bankes på døren hvorefter ejeren kommer og åbner for dig. Jeg havde booket bord til kl. 19.30 og da vi ankommer er alt parat til os. En gruppe meget sultne gæster, deriblandt Alvaro van Zeller, sætter sig til en veldækket bord.

Små retter med fisk, pate, oste og mange andre lækre delikatesser står på bordet til os, og det er en nydelse. Desserten er en chokolade/kakao bombe, meget kraftig, men smager virkelig godt.

Hovedretterne er veltilberedt, og der bliver serveret blæksprutter og dejlige store oksebøffer, med salat og kartofler.

Gode og veltilberedte råvarer.

Selve restauranten er indrettet meget rustikt med rå væge af sten, dekorationen er sort smedejern. Dæmpet belysning, og meget hyggeligt. Borde og stole er solide og robuste. Prisen var meget overkommelig, ca. 300 kr. pr. person, incl. vand og vin til maden. Vi besøgte O paparico en Mandag aften, og alle borde var fyldte. At vi møder vi Dirk Niepoort, og får en lille snak, gør ikke aftenen dårligere.

Absolut topklasse restaurant som skal prøves igen.

www.opaparico.com

Samlet giver jeg 5 ***** stjerner

UPDATE 2016

Om muligt er det lykkedes at rykke længere. Kvaliteten er SUPER og de banker på døren til en stjerne i Michelin guiden. Virkelig et lækkert besøg. Der tages ikke selskaber over 6 personer, og der kan kun bookes en måned ud i fremtiden.

20160627_221141

 

Pesqueirense, pizzaria og snackbar 2013+2014+2017

Denne meget lokale restaurant ligger i Sao Joao da pesqueira, og er meget besøgt. Begge gange jeg har været der har der været tæt på helt fyldt med lokale der skulle have frokost. Det er helt almindelig mad de servere, og de har heller ikke et menukort på engelsk. Dog er det altid lykkedes mig at få bestilt noget mad og drikkelse. Betjeningen er ganske fin, de knokler for du skal have det godt. Priserne er også meget lokale, om du bestiller lokal mad eller pizza, incl. drikkelse kommer du ikke over 10 Eur. Prøv den

Samlet giver jeg 2 ** stjerner

 

 

Portal (Qta. do Portal) 2007+2008+2011+2012+2013+2014+2015+2016+2017

Quinta do Portal kan ikke kun lave god vin, de kan også lave god mad. Og når du sætte de to ting sammen bliver det til et fantastisk oplevelse.

På Quinta do Portal, har de en super lækker resturant som både kan benyttes af de gæster som bor på Portal, men også gæster udefra (husk af resevere bord). Jeg har haft fornøjelsen at spise på Portal`s resturant mange gange, både som privatperson, som gruppe og sammen med Pedro Branco (ejer) og Paulo Coutinho (winemaker). Fælles for alle disse måltider, såvel frokost som middage, er at kvaliteten er i top.

Det er de bedste lokale råvarer, som bliver brugt, nogle grøntsager kommer fra egen køkkenhave. Lækker mad, flot anrettet og god smag.

Udsigten fra resturanten er vildt fed, fra den overdækkede terrasse og ned til de første vinstokke er ca. 6 meter. Når mørket falder på kan du se lyset fra de små landsbyer som ligger rundt om Sabrosa, et flot syn.

Betjeningen kan der ikke klages over, den er i top, og ved middage med grupper, og humøret går højt, er tjeneren ikke sen til at “spille” lidt med.

Til alle anretninger, såvel starters, mellemretter, hovedretter og desserter, bliver der selvfølgelig serveret vine fra Quinta do Portal. De laver nogle friske og sprøde hvide, nogle tunge og fyldige røde, og nogle formidable portvine.

Du kan se mere på www.quintadoportal.com

Samlet giver jeg 4 **** stjerner

UPDATE 2012 – Chef kokken Milton har formået at sætte resturanten er gear op, kvaliteten og kreativiteten er formidabel, retterne er perfekt tilberedte og virkelig en super lækker oplevelse.

Samlet giver jeg 5 ***** stjerner

UPDATE 2014, Kvaliteten holder stadigvæk, så Portal beholder de 5 stjerner.

UPDATE 2015 Endnu engang er det en fornøjelse at spise på Portals Restaurant, Milton bliver ved med at udvikle sin kunnen i et køkken , STOR ROS

20160917_152647   20160917_154037

 

 

Provas 2013

Provas ligger på “hovedgaden ” i Vila nova de Gaia, Av. Ramos Pinto hedder vejen. Det er en af de mange restauranter ligger i de store “klodser” af bygninger på kajen i VNG. Da vi sætter os ved denne restaurant, er jeg godt klar over at det ikke er gourmet mad vi skal have serveret. Vores øjne er blevet fanget af de store skilte hvor de reklamere med francesinha, og det skal vi selvfølgelig smage. Vi starter med en suppe, og lidt hvidløgs og tomat brød, det er ok. Hovedretten er francesinha, den nord portugiske speciel ret, hvor kød, skinke og pølse ligger i en toast. Overdækket med ost og en slags tomat sauce. den får i flere forskellige varianter, med forskeligt fyld, toppings. Vi slutter med kaffe.

Serveringen var ok, alm. udsigten på det jævne. Og maden var cafe mad.

Ikke et sted jeg higer efter at spise igen, men vi blev mætte.

Samlet giver jeg 2 ** stjerner

 

Rabelos (Vila Nova de Gaia) 2011

Når jeg er ude og rejse, holder jeg meget af at prøve nye restauranter. Nogle gange bliver jeg overrasket, andre gange skuffet. På Rabelos blev jeg både skuffet og gal. Udefra ser Rabelos fin ud, der er en lille terasse på 1 sal. og en masse borde ude på gaden (bil larm). Vi ville godt sidde på 1 sal og spise med udsigten ud over Dourofloden og Porto, som den tager sig ud om aftenen. Men nej – der var ikke plads, øv. Vi fik pladser indefor, pæne borde og service. Vi bestiller både forret, hovedret og dessert, alle 8 mand. Efter ca 50 min. kommer tjerneren med både forret og hovedretter til 5 af os, 2 får kun hovedretten og 1 får slet ikke serveret noget. Tjeneren så helt forkert ud, da vi fortalte ham at forret kommer før hovedret. Efter lange diskutioner fik 7 mand så forret på næsten samme tid, (sidste mand fik ingen) – vi opgav at diskutere mere.

Alle fik hovedret på samme tid, nogle mere varme end andre, og ikke det som vi havde bestilt, desserten droppede vi. Selve maden var ok, smagte godt. Vi prøver at lægge det bag os, og hygge lidt, men stemningen har taget skade at udulige tjenere. Da vi forlader Rabelos, alle med blandede føleser, siger jeg til tjeneren at vi havde haft en skidt oplevelse, og de måske burde planlægge anderledes, griner han og siger: Det er ikke noget nyt, sådan her kører det hver dag. Sjovt nok var der ikke en eneste cent i drikkepenge.

Samlet giver jeg 1* stjerne (for maden)

 

Romando 2015

Ca. 20 minutters kørsel ud af Porto mod nord ligger en lille by ved navnet: Vila do Conde. Restauranten startede for over 20 år siden som en cafe med snack og sandwich. I dag er de flotte lokaler og hver weekend er der fuldt hus.

Forretten er en fusion mellem det Portugisiske køkken og det Japanske. STORE rejer med nødder, og med sur/sød sovs, det var godt. Hovedretten er Entrecote med grønt, og risotto i en svampe sovs. Til dessert fin vi en stor tallerken med 8 forskellige desserter. Alle tallerkner er meget fint tilrettet og det vigtigste er smagen, den sidder LIGE i skabet. For en vin tosse som mig var det som at være i himmelen, vinkortet var en vinbog. 378 sider med vine som kunne vælges, VILDT. Vi fik sædfølgelig rødvin fra Douro, champange til at skylle med mellem retterne og sluttede med Quinta do Javali 30 års tawny til desserten. En super god mad oplevelse. Prisen ligger i den høje ende, ca. 500 kr. pr. person

Samlet giver jeg 4 **** stjerner

 

Terreiro 2015 + 2017

Så er det igen blevet tid til at prøve om de restauranter der ligger “perfekt”, nu også kan lave mad, eller de sælger det hele på udsigten. Terreiro ligger “Perfekt” på den lille plads “Largo de Terreiro” (Der hvor det Islandske og Norske konsulat ligger). Udsigten er Perfekt, kigger over på en solbeskinnet Vila Nova de Gaia, og ser aftensolen langsomt forsvinde. Flinke tjenere med humor, og skole engelsk, der passer til min skole Portugisisk. Til forret fik vi skaldyrs suppe, ok, men ikke den bedste. Hovedretten var friterede blæksprutte, med lidt hvidløgsbrød til. Derudover fik vi Francesinha, toast med pølse, skinke i mellem belagt med ost og en tomat krydder sovs oven på. Maden var middel kvalitet, men udsigten trækker karateren op.

Samlet vurdering er 3 *** stjerner

 

Tito 2 – 2016

Når der findes en restaurant der hedder Tito 2, finder der vel også en Tito 1. Ja det gør der, og den ligger lige ved siden af. Tito 2 ligger i den nordlige del af Porto i bydelen Matosinhos, kendt for deres friske fisk. (Rua Heróis de França 321, 4450-718 Matosinhos) Tito 2 har da også helt klart mest fisk på menuen, og typisk står der en grill ude på vejen, hvor maden bliver tilberedt. Stilen er klassisk Portugisisk indretning, træ stole med LIGE ryg, uden pude. Fine forretter med marineret blæksprutte, i olie og rå løg. Muslinger i hvidløgs sauce, rejer der SMAGER af noget. Flere hovedretter kom på bordet, bla. grillet fisk med grønt og ovn kartofler. Grillet kalvekød med ris og sauce. En klassisk Portugisisk restaurant

Samlet giver jeg 2 * *stjerner

 

Toca da Raposa  2014

På vejen fra Pinhao mod Sao Joao da Pesqueira kører man igennem byen Ervedosa do Douro, og der ligger Toca da Raposa. Udefra ligner restauranten en alm cafe, men når man først kommer inden for er det en helt anden verden. Flot bordækning og stilrent. Der er stort udvalg af alle typer mad, fisk, kylling, okse og hvad man ellers kan forestille sig. Maden er fint anrettet på tallerknen og i fine mængder, vi var ihvertfald ikke sultne da vi gik fra bordet. Det som undre mig var, at der kun var et andet par i hele restauranten, ud over vores gruppe. Tjeneren (om det var ejerne, ved jeg ikke) var meget opmærksom på vores velbefindende, hun var hele tiden ved bordet, og spurgte om alt var som det skulle være. Ved slutningen af vores hovedret, kommer madmor (kokken) ind ved bordet og spørger om et eller andet. Jeg går ud fra hun spurgte om vi var tilfredse, og vi nikkede og smilte. At det var en “alm” madmor som lavede SÅ lækker mad var noget af en overraskelse. Priserne var ikke det vilde, i forhold til så god mad. Kan anbefales.

Samlet giver jeg 4 **** stjerner

 

Vela Douro 2015

Denne restaurant ligger ved “havnen” i Pinhao, lige ved siden af LBV 79.

Indretningen er typisk restaurant/cafe med lidt hårde stole, Der er ikke de store krumspring på menukortet, men alligevel fik vi bestilt en forret og en hovedmenu. Stilen på maden er klassisk landstil, godt med kartofler, salat og kød. Min tvivl om at kødet på sådan en restaurant/cafe var noget sejt noget, faldt hurtigt til jorden. Hold nu op hvor var det mørt og velsmagende, og der var MEGET.

Priserne var absolut i den lave ende, og vi gik derfra godt mæt.

Samlet giver jeg 2 ** stjerner

Vinum (Grahams lodge) 2013+2014+2016

I forbindelse med den store renovering af Grahams lodge som blev færdig i April 2013, er der også blevet bygget en restaurant. Den er placeret hvor det gamle indgangsparti lå, og indgangen er ny omme på modsatte side.

Restauranten er bygget som en tilbygning til den gamle lodge, i lyst træ og med store panorama vinduer ud over Vila Nova de Gaia og Dourofloden.

Vi bestilte en frokostmenu med vine til. Friskt bagt brød, og oliven olie til at starte med, og så de 3 rettet efterfølgende. Maden kom i et fint tempo, og de 2 tjenere gjorde en fint stykke arbejde. Maden var god og flot anrettet, den hovedret jeg fik var i den klassiske stil, noget som mindede om biksemad. (kartofler og kød i tern) Men godt smagte det skam. Vinene var godt afstemt til alle retterne.

Prisen for denne herlighed var kun 25 eur. pr. mand, absolut alle pengene værd. Og en rigtig god afslutning på en SUPER smagning hos Grahams.

At Dominic og Poul Symington også sidder i restauranten gør ikke oplevelsen dårligere.

Samlet giver jeg 4 **** stjerner

UPDATE 2014

Igen var oplevelsen på Vinum helt fantastisk. Rigtig god mad og tjenere i topklasse. Vinum er MEGET tæt på at få den sidste stjerne.

UPDATE 2016

Der er kommet andre boller på suppe i restauranten, servicen kører mere glat og der er 100 % styr på tingene. Maden var der ikke noget at udsætte på, rigtig god oplevelse.

 

Vinhas d Alho 2014+2017

Denne restaurant ligger på Porto siden, væk fra broen og ud mod havnen. Når du går fra broen langs vandet passere du forbi det “første” store torv, og hen det næste som ikke er så stort. Der går man op på 1 sal. og går videre langs vandet i 1 sals højde, og så kommer du til den. Hvis du er få personer kan du sidde udenfor og kigger på vandet og over til Vila Nova de Gaia. Tjenerne gør et fint stykke arbejde, lokalerne er fine og priserne er alm. efter portugisisk standard.

Maden kommer hurtigt, og vi starter med forskellige forretter af fisk, STORE rejer, blæksprutte osv. Det er meget lækkert. Hovedretten er et stykke kalvekød med grønt og diverse pynt. Kødet er MØRT, virkelig lækkert.

Alt i alt en rigtig god restaurant som jeg helt sikket kan anbefale, og gerne besøger igen.

Samlet giver jeg 4 **** stjerner

 

Så fik jeg besøgt denne restaurant igen, og med glæde. maden var meget veltilberedt og smagte rigtig godt. Desværre var der mange mennesker så betjeningen haltede lidt, mht. ventetiden

Samlet giver jeg 4 **** stjerner.

 

facebooktwittergoogle_plusmail