Portvinstur Juni 2015


Facebooktwittergoogle_plusmail

Så stod jeg igen i Kastrup lufthavn, på vej til Porto for 10` ende gang. Tænkte tilbage på 2007 hvor jeg besøgte Porto og Douro for første gang. Jeg blev lidt kørersyg på de små veje, og sagde til mig selv: ALDRIG mere Douro. Og nu skulle jeg på jubilæums tur den tiende i rækken.

Portvinen har drevet mig langt og giver mig en masse oplevelser, rigtig mange gode oplevelser. Men denne oplevelser betød rigtig meget for mig. At blive optaget i Portvinsbroderskabet “Confraria Do Vinho Do Porto”, var noget jeg ikke havde turde håbe på, kun drømt om at om 10-15 år var der måske en lille chance for mig. Så jeg er meget STOLT da jeg modtager invitationen fra IVDP, underskrevet af George Sandeman.

En FANTASTISK øjeblik da jeg går op af den røde løber, modtager beviset på at jeg nu er “en af dem”, og skriver mig ind i broderskabets bog. Resten af aftenen bliver der uddelt håndtryk og lykønskninger og selvfølgelig nydt masser af portvin, sammen med gode venner.

20150620_210145

De efterfølgende dage tilbringes i Dourodalen på Quinta do Portal, hvor jeg altid er blevet taget godt imod. Ud af de 10 gange jeg har været i Douro har jeg boet på Quinta do Portal 9 gange, så jeg føler det som mit hjem i Portugal. Og jeg bliver taget imod med et stort smil, Welcome back Anders, we have your room ready for you. Og det er også altid det sammen værelse jeg får. Mens jeg er i dalen bliver der selvfølgelig tid til en tur rundt i landskabet, og der bliver besøgt venner og bekendte på turen rundt.

20150622_200111 20150622_205031

Lækkerier fra restauranten på Quinta do Portal

 

Tilbage i Porto igen, efter nogle dejlige dage i dalen, fornemmer man meget nemt at Sao Joao (skt. Hans) står for døren. Hele byen lader op til FEST. Alle steder i byen er der liv og glade dage, det er umuligt at få plads i en restaurant, hvis ikke du har booket bord for flere dage siden. Normalt er Porto en storby med mange mennesker, men denne aften slog ALT. Der er SÅ mange mennesker i byen den aften, vi stod som sild i en tønde på haven pladsen og turen tilbage til hotellet der normalt tager 10 min. tog 1 time. MEN MEN MEN… der var ikke optræk til nogen former for ballade eller andet ubehageligt. Det var tusindevis af glade mennesker der kun ønskede af feste 🙂

20150624_000119  20150624_000546

 

Den sidste fede oplevelse var da jeg fik adgang om bord på ledsager båden til den årlige regatta. At se de gamle portvinsbåde, Barcos rabellos, blive rigget til og dyste mod hinanden for at komme først under Dom Luis broen var et smukt syn. Det gjorde jo ikke turen dårlig at der var fri bar om bord, uhh… elsker port`n tonic.

Facebooktwittergoogle_plusmail