Portvinstur 2011


facebooktwittergoogle_plusmail

Turen i 2011 var min første tur med “gæster”. Vi var i alt 8 personer, og for dem alle var det første gang i Porto og Dourodalen. Der var planlagt en seriøst og lidt hårdt program med 1-2 smagninger/besøg hver dag.

 Første dag var vi på Quinta do Portal, med rundvisning og smagning, og bagefter en togtur fra Pinhao til Pocinho.

DSC_0739.JPG-for-web-normal DSC_0683.JPG-for-web-normal

Hygge med Paulo og Pedro                                         Smagning hos Portal

 

Anden dag skulle vi ud på en lille kørertur, og et besøg på Quinta Seara D´Ordens. Vi blev taget godt imod, og der blev disket op med et flot udvalg af Vintage og LBV. Også fadprøver af LBV 07 og Vintage 09. På vejen hjem fik vi mulighed for at nærstudere et ny “høstet” kork træ. Eftermiddagen bruger vi hos Quinta da Pacheca med en lille rundvisning og smagning.

DSC_0811.JPG-for-web-normal DSC_0791.JPG-for-web-normal

Samling af tropperne                                                    Smagning hos Seara D Ordens

 

Tredje dag var vi virkeligt kommet på udflugt, et besøg hos Casal dos Jordoes. Vi fulgte efter Arlindo, han køret i hans 4 wd, og vi i en Transit mini bus. UHA….. At kører på de små jordveje, med huller og laaang ned, det var noget af en portvinsoplevelse :-). Frokosten gav Arlindo på resturant LBV 79 i Pinhao. Lidt sent ankommer vi til dagens andet besøg, Quinta do Bucherio.

Vi slutter dagen med middag på resturant DOC i Folgosa.

DSC_0852.JPG-for-web-normalDSC_0836.JPG-for-web-normal

På tur i vinmarkerne                                                     Casal Dos Jordoes

 

Fjerde dag kører vi mod Porto, finder vores hotel og aflevere transitten. Resten af dagen er på egen hånd, og flere af os vælger at gå en tur i den gamle bydel og slutter eftermiddagen med et par lodge besøg. Aften kaffen nyder vi med den flotteste udsigt over Porto/Gaia.

DSC_1190.JPG-for-web-normal DSC_1169.JPG-for-web-normal

Croft lodge i Vila Nova De Gaia                                   Smuk udsigt over Porto

 

Femte dag står den igen på portvin. Efter at have ledt lidt fandt vi Noval`s gamle lodge,

(nu Barao de Vilar og Maynards) hvor Alvaro van Zeller tager imod. Smagningens højdepunkt er helt klart at smage colheita 1951, direkte fra fadet. Derefter går turen til Quevedo, og hans nye showroom i Gaia, et gammelt bødker værksted som er bygget om.

DSC_1015.JPG-for-web-normal DSC_1032.JPG-for-web-normal

Alvaro fra Maynards                                                     Quevedo`s smagerum i Gaia

 

Sjette dag er der aftalt besøg med Feist om formiddagen og med Ramos Pinto efter frokosten. Der er i Barros` gamle bygninger vi møder Fernando Oliveira som viser os rundt og servere en masse lækker portvin. Vi slutter besøget hos Feist med en frokost på resturanten (den grå bus, uden hjul) ud for Calem`s lodge. Vi skal selvfølgelig prøve den nord portugisiske specialitet Francesinha. Efter frokosten ligger vi vejen forbi Ramos Pinto hvor Ana Rato tager imod os, og viser os det flotte museum. Til sidst smager vi os igennem 8 vine.

DSC_1277.JPG-for-web-normal DSC_1245.JPG-for-web-normal

Lækkerier fra Feist                                                       Ramos Pinto

 

 

facebooktwittergoogle_plusmail