Hvide


Facebooktwittergoogle_plusmail

Malvasia Fina

Malvasia Fina er populær i Portugal, især Douro, Dão og Beira Interior, den er også plantet i Távora-Varosa og Lisboa regioner. Malvasia Fina vine er subtile, ikke særlig intens, rimeligt frisk og moderat komplekse. Du kan opdage en antydning af bivoks og muskatnød, og vinen kan

forekomme let røget, selv om det ikke har været lagret i træ. Generelt anvendes til blanding, det bidrager også til basen blandinger til mousserende vin i køligere områder og / eller når høstes tidligt, for eksempel i Távora-Varosa og Lamego. Malvasia Fina er moderat udsat for råd, mug og udbyttet er derfor yderst variabelt.

Gouveio

Denne Douro drue er nu plantet tværs af Portugal og er for nylig blevet særlig populær i Alentejo. Den producerer friske, livlige vine med god syre, masser af krop og friske citrus aroma, sammen med noter af fersken og anis, og dejlige balance. I årevis var det kendt som Verdelho i Douro, som førte til forvirring, da Gouveio har intet at gøre med Verdelho Madeira. Det modner ganske tidligt, hvilket giver forholdsvis høje udbytter af mellemstore, tætpakkede klaser af små, gulgrønne druer, og sårbare, hvis regnen skulle falde omkring høst.

Viosinho

Visinho druen overlever for det meste spredt her og der i de gamle blandede hvide vinmarker i Douro. Traditionelt har Viosinho været en upopulær sort hos avlere på grund af dens meget lave udbytter. Det er først for nylig, at vinproducenter har indset, hvilken skat er det, som en komponent i portvin og i hvide Douro blandinger. Den giver fyldige men friske, duftende, velafbalancerede vine. Visinho har det bedst i varme, solrigt klima. Klaserne og druerne er små og tidlige modning.

Arinto

Dette er en alsidig drue, der dyrkes i de fleste af Portugals vinregioner. I Vinho Verde går den under navnet Pedernã. Den giver levende vine med livlig, forfriskende syrlighed, ofte med en mineralsk kvalitet, sammen med blide smag minder om æble, lime og citron. Arinto-baserede vine kan holde godt, men er også lækre unge. Fordi det holder syreindholdet selv i varme klimaer, er Arinto ofte tilsat andre lavere syre hvide druer til forbedring blandinger – især i den varme Alentejo og Ribatejo. Dens gode syreindhold gør det også en stor ingrediens for mousserende vine. Arinto s mellemstore klaser er tæt pakket med små druer.

Rabigato

Rabigato bliver plantet i hele Douro dette er en af Douro bedste hvide druer, der bidrager lyse, forfriskende syreindhold til hvide blandinger. Rabigato bliver sjældent vinificeret som en enkelt sort, og dens aroma minder om akacie og orangeblomst, med vegetabilske noter og et stærkt mineral karakter, fuld krop og god syre struktur. Bundterne er mellemstore, druerne små og grønligt-gul farve.


Læs også om den røde drue

Facebooktwittergoogle_plusmail