Danske bøger


Facebooktwittergoogle_plusmail

Der findes mange bøger om portvin, de fleste er på engelsk, men der findes også en lille håndfuld som er på dansk.

Herunder har jeg listet de bøger som jeg kender til og har læst. Når vi snakker om så stort et enme som portvin, og mange forfattere vil der altid være lidt uenighed omkring forskellige fact, mellem de forskellige bøger.

 

 

Portvin, den kommer vi ikke uden om. “Biblen” inden for portvins bøger, skrevet af Henrik Oldenburg. Første udgave udkom i 1999 (udkom også på engelsk), anden revideret udgave med flere smagenotater udkom i 2004, og et tillæg med endnu flere smagenotater udkom i 2010 (netudgave). 4 udgave er kommet i handlen i 2016. Bogen er unik, og er på over 450 sider. En fed bog.

Portvin, sherry og andre hedvine skrevet af Flemming Hvelplund. Udkom i 2005 og er på 150 sider. Og som titlen siger, så handler bogen også om andet end portvin. En god begynderbog, som ikke går så meget i dybden.

Portvinens verden er skrevet af Godfrey Spence og oversat til dansk i år 2000. Det er forlaget L&R som er udgiver af bogen, som er på 225 sider. Det er en “light” udgave af Oldenburgs bog, mere kort fortalt. Dog er der beskrivelse af portvinshuse som Oldenburg ikke har med. Bogen er udsolgt fra forlaget, men kan lånes på biblioteket.

En opdagelsesrejse i vinlandet Portugal er titlen på den næste bog, skrevet af Håkan Nilsson og Goran Stenberg. Den går lidt mere i dybden i alle Portugal`s vinregioner, og selvfølgelig er der en afsnit kun om portvin. Bogen udkom i 2007 og er på næsten 200 sider. En god “grundbog” om Portugals vinregioner.

Den portugisiske vinguide er bogen som er lavet af kork. Det er dog “kun” omslaget der er lavet af kork. Skrevet af Antonio Mendes Lopes og udkom på dansk i 1984. Bogen omhandler alle Portugal`s vinregioner, med et stort afsnit om Douro.

Port, vinen fra de titusind terrassers land er fra Irma`s vinbibliotek, skrevet af Henning o`strit i 1974. 65 sider.

Portvin, det ottende vidunder er fra Brugsens bøger om vin. Skrevet af Gitte Hindholm og Karsten Riis Lauersen, og udkom i 1989. 95 sider.

 

Derudover findes der et utal af allround vinbøger, hvor der selvfølgelig også er skrevet en del om den violette gudedrik.

 

Nogle af de omtalte bøger har jeg i flere eksemplar, kontakt mig hvis du ønsker at købe, så du kan udvide din viden om portvin.

Facebooktwittergoogle_plusmail