2017 uge 3: Maynards colheita 2005


Facebooktwittergoogle_plusmail

Det er ikke første gang jeg tester og smager på colheitaèr fra maynards, og helt sikkert heller ikke sidste gang. Jeg har nydt Alvaro van Zeller`s colheita`er i en del år, og det er i de fleste tilfælde altid en stor fornøjelse at smage på portvin med Maynards etiket. Denne gang er det en model 2005, sidste nye skud på stammen. Men kan den leve op til 04 og 01 årgangen ? Det finder vi ud af nu.

Farven er flot klar, mere brun end rød.

Duften er afbalanceret og med lækre nuancer af karamel, orange og en svag vanilje.

Smagen kommer for alvor frem efter noget tid i glasset, den fede og cremede sukker karamel er lækker, vaniljen kommer mere frem  i smagen end i duften. Meget blød og fin på tungen og i dine kinder, en syre i balance der gør at du kan nyde et glas mere.

Efter smagen er mellem til lang, og efterlader et smil på dine læber 🙂

Vinen blev nydt ved ca. 15 grader og fik under smagningen ca. 20-30 min i glasset.

Prisen er ca. 175 kr.

Samlet vurdering er 7 ******* stjerner.

Facebooktwittergoogle_plusmail