2016 uge 46-47: Noval vintage 1955+1963


Facebooktwittergoogle_plusmail

Der har i den forgangne uge været en del gode og oplevelsesrige portvinsoplevelser. Jeg har valgt af fremhæve to af dem og uddybe dem lidt mere. Winemakers tasting med huset Noval og wineblender Cristian Seely. Det er ikke noget man oplever hver dag, så jeg havde glædet mig meget. Quinta do Noval er en af de mest kendte quintaèr i Dourodalen, måske den mest kendte. Der bliver produceret de legendariske Noval vintage “Nacional” i udsøgte år, og det er fra en lille mark på 2 hektar. Vinstokkene overlevede den næsten alt ødelæggende sygdom tilbage i midten af 1800 tallet. Om Noval er et vintagehus eller en tawny hus, det vil være svært at svare på med et ord. De ligger i hvert fald højt i kvalitet på begge portvinstyper. De to vine jeg beskriver er top årgange hvor nok 1963 er mest kendt.

Noval vintage 1955

Lys brunlig farve, let grumset. (depot)

Duften er fantastisk, og den fremstår mere og mere delikat jo mere luft den får. Den er markant i duften med kanel, krydderier, vanilje, ikke mindre en himmelsk.

Smagen er let og elegant, en semi krydret, let modnet frugt, cacao og en behagelig, mellem til lang eftersmag.

Vinen udvikler sig fint i den times tid den er i glasset.

Samlet vurdering 9 ********* stjerner.

noval-vintage-1955

 

Noval vintage 1963

Lys, let brun farve, let uklar.

Duften er den klassiske modne Noval duft – ment på den gode måde. Der kommer lækre noter af kaffe og chokolade frem

Smagen er fyldig, en dejlig moden frugt med afstemte krydderier og toffee fylder munden. Eftersmagen er mellem til lang og vil ikke forlade indersiden af dine kinder. En flot harmonisk portvin.

Samlet vurdering 8 ******** stjerner.

noval-vintage-1963

 

Begge vine blev serveret ved ca. 20 grader og fik op mod en time i glasset

Prisen er ukendt, men et bud er 2000-3000 kr. stk.

Facebooktwittergoogle_plusmail