2016 uge 39: Dalva Colheita 2004


Facebooktwittergoogle_plusmail

Efter min sidste tur til Portugal og med vores besøg hos Dalva, hvor vi fik en del ældre colheita, er det en fornøjelse at tænke tilbage på, mens jeg nyder denne årgang 2004. Året er på papiret ikke det store, men det syntes jeg efterhånden at have bevist, at super årgange og mindre gode årgange, er et fedt efter portvinen har ligget på fad/i flaske.

Farven er flot klar, kastanje brun.

Duften er imødekommende, lækker og intens, figen og karamel er de mest markante.

Smagen er harmonisk, en fed kombi mellem sødmen og syren, der gør at det ikke bare bliver sukker sødt. Gode nuancer af nødder, figen, karamel og en let lime kommer frem i siden på kinderne. Eftersmagen er mellem til lang og jeg får bare lyst til at nyde den næste mundfuld.

Bør serveres let kølig ved ca. 12-15 grader. Så er det mums

Vinen fik ca. 15 min.i glasset

Prisen er ca. 175 kr. pr. flaske – flere forhandlere.

Samlet vurdering 6 ****** stjerner

dalva-col-2004

Facebooktwittergoogle_plusmail