2016 uge 38: Pocas Junior vintage 1977


Facebooktwittergoogle_plusmail

Pocas er for os danskere et supermarkeds mærke, men i andre lande står flaskerne på hylderne hos vinhandlerne. Jeg var selv lidt skeptisk, men gik til stålet med neutrale smagsløg. Denne vintage fra 1977 “findes” ikke mere, det var et held at ledelsen i Pocas fik ryddet op og “fandt” en kasse med 12 flasker. Så at der åbnes en denne dag er stort. Pocas er familie ejet og blev stiftet i 1918.

Farven er moden, let brun/gul.

Duften markere sig med kaffe og chokolade, lidt medicinskab.

Smagen er blød og behagelig, ligger i den lette ende, på den gode måde. Der er ikke så meget syre tilbage og sødmen er delikat. Vinen udvikler sig fint i glasset over de ca. 1,5 time vi smager. En rigtig god portvinsoplevelse, der overraskede mig positivt.

Prisen er ukendt.

Samlet vurdering er 6 ****** stjerner.

20160923_172723

Facebooktwittergoogle_plusmail