2016 uge 25: Cockburn`s vintage 1927


Facebooktwittergoogle_plusmail

1927 er på papiret et godt år der ligger over middel. Men det er ikke ret tit man støder på en portvin fra 1927. Så da jeg fik muligheden for at smagen denne Cockburn`s vintage 1927 var der smil på læberne. Stedet hvor portvinen blev smage var på Grahams restaurant, Vinum i Porto. Alle ingredienser var til stede denne aften. Porto, udsigten over dourofloden, god mad og gode venner – det kan ikke gå galt nu.

Farven er lys brun, meget ældet.

Duften er afdæmpet men alligevel kommer der tobak, chokolade, træ og kaffe frem.

Smagen gør det rigtig fint, lige som duften. Masser af krydderier og en fin kombi mellem den bløde sødme og syren der overraskende er tilbage i vinen. Et utrolige flot glas vin, der udviklede sig over hele aftenen. Lang og meget blød eftersmag.

Vinen fik ca. 2 timer på karaffel før smagning, og blev serveret ved ca. 20 grader.

Prisen er ukendt

Samlet vurdering er 10 ********** stjerner.

20160624_200606

Facebooktwittergoogle_plusmail